Vérszegény támadójátékunk okozta az újabb vereséget

Ezúttal sem hozott pontot a kontrajáték taktikája – Tisztes hazai vereség a bajnokesélyes Somos ellen

A megyei I. osztály 4. fordulójában azt a somosi csapatot láttuk vendégül, amely a múlt héten csak döntetlent tudott elérni Pásztón. A gyarmati vereség után mi is javítani szerettünk volna, így küzdelmes találkozóra volt kilátás a papíron esélyesebb ellenfelünk ellen.

A somosiak a rutin és a fiatalos lendület kombinációját alkották. Néhány idősebb játékosuk szervezte a támadásokat, amit a fiatalok dinamikus védő és támadómozgásokkal segítettek. Mi továbbra is az ötvédős rendszerben álltunk fel, és kontrákra rendezkedtünk be. A vendégek rögtön a mérkőzés kezdete után többet birtokolták a labdát és nyomást gyakoroltak a kapunkra, ahogyan ez várható is volt; néhány kapuratörés, beívelés utáni helyzet, vagy távoli lövés jelezte a Somos mezőnyfölényét.

Mégis mi tudtuk megszerezni a vezetést, szinte az első akciónkból, miután balszélsőnk, Molnár Gábor nagyon energikusan vezette rá egyedül a somosi védelemre a labdát, majd egy szögletet harcolt ki, amit sikerült értékesítenünk a 15. percben (1:0).

A vendégek fokozták a támadójátékukat, veszélyes szögleteik és kapura lövéseik voltak. A 27. percben aztán az egyik csatáruk, Jónás Róbert egy vitatható, lesgyanús szituációból átverekedte magát védelmünkön és egalizálni tudott (1:1). A győzelem érdekében tovább rohamoztak a somosiak, és irányító középpályásuk, Novák, egy másik idős, rutinos játékos, Balázs fejére ívelt jobbról egy keresztlabdát az ötösünk sarka felé, amit a védelmünk nem jól számított ki, így a vendégek középpályása a kimozduló kapusunk felett a hosszúba fejelte a játékszert (1:2).

Mi a szünetben próbáltunk frissíteni a középpályás játékunkon, ennek érdekében Hupcsik Martin helyére Árva Róbert állt be. Rögtön támadólag léptünk fel fordulás után, és Mócsány Roland ívelését Molnár kezelte le, és lőtte kapura éles szögből. Majd egy lapos labdával próbáltuk kiugratni Bangó Rómeót, akit az ellenfél utolsó védője lerántott, azonban a piros lap elmaradt, dacára annak, hogy támadónk egyedül törhetett volna kapura. Kisvártatva veszélyes szögletet kanyarítottunk be Molnár révén, amit Árva közelről a védők nyomása mellett kapu fölé fejelt. Ezután viszont már alig tudtunk nagy helyzetet kialakítani, jobbára a Somos támadott, de védelmünk jól koncentrált a hátralévő részben és kapusunk is magabiztosan fogta a labdákat.

Hazai cserék révén próbáltuk egyenlíteni, előbb Vincze Benjámin állt be egy védőnk helyett, majd Kormány Richárd révén próbáltunk még támadóbban fellépni a pontszerzés reményében. Végül ez elmaradt sajnos, mert a vendégek fiatalos, energikus védőfalat húztak a kapujuk elé, amit ma nem sikerült feltörnünk.

A mai találkozón sajnos nem jött be a kontrajátékra alapuló taktikánk, küzdelmes mérkőzésen vereséget szenvedtünk egy jó erőkből álló, jobb kondícióban lévő, rutinos középpályások irányította ellenfél ellen.

Rimóc-Somoskőújfalu 1-2 (1-2)

vezette: Molnár T. (Berki A., Lovasi J.)

Rimóc: Csampa M. – Mócsány R., Váradi G., Kuris P., Laczkó Zs. – Rácz I., Ajtai R., Velki G. (Vincze B. 75.), Hupcsik M. (Árva R. 46.) – Molnár G., Bangó R. (Kormány R. 85.), Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Somoskőújfalu: Puporka D. – Gyarmati K. (Török Á. 58.), Vámos Sz. (Oláh T. 53.), Ajtai D., Dupák G. – Tóth M. (Oroszi I. 85.), Kálmán R., Balázs A., Szilágyi Á. – Novák J. – Jónás R. (Czigler B. 91.) Vezetőedző: Palaticzky Szabolcs.

sárga lap: Rácz I. ill. Szilágyi Á., Vámos Sz.

gól: Molnár G. (18.) ill. Jónás R. (30.), Balázs A. (39.)

Kategória: Csapat | A közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Vagrant szerint:

    Nagytudású edzőnknek és senkinek nem tűnik fel,hogy olyan gólerős játékost,mint Molnár Gábor(Guti),aki lefut szinte mindenkit,átgázol 3-4 képzett fiatal somosi védőn,1:1-ben meg tud verni sok védőt,középcsatár poszton szerepeltessen? Hogy pl.a fürge,robbanékony Laczkóval és pl.Hupcsikkal(vagy más szélső tulajdonságokkal rendelkező játékossal)a szélen előretolva,nagyobb támadóerőt felvonultatva kiegyensúlyozottabb és gólerősebb lenne csapatunk? Hogy ilyen játékosokat kellene tömni labdákkal szélen/középen,hogy végre tudjunk több gólt elérni?! Hol van a TÁMADÁS-VÉDEKEZÉS EGYENSÚLYA a csapat játékában,ami CSAPATSZINTEN az eredményesség egyik alapvető feltétele,követelménye???

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.