Megvan az első igazi győzelem hazai pályán tavasszal

Oszvald duplája három pontot ért

Rimóc SE-Nagybátony SC 2:1 (1:0)

2014.05.03 17:00

Vezette: Boda Ákos (Szakal Tamás, Lukács Linda)

Rimóc: Csampa M. – Laczkó Zs., Gál D., Váradi G., Farkas N. (Vincze B. 81′), Mócsány R. – Rácz I., Oszvald F., Jusztin B. (Bangó R. 65′), Balázs Gy. (Bangó N. 75′) – Ajtai R. (Márton D. 92′)

Nagybátony: Balázs D. – Varga Á., Ivánfy B., Mátrai V., Gyura Á. – Gazdag D., Gazdag B., Almási T., Lőrincz D. – Bakos L. (Kovács D. 67′), Csatlós T

sárga lap: Mócsány R., Oszvald F. ill. Gazdag D., Lőrincz D., Gazdag B.

gól: Oszvald F. (17′, 66′) ill. Csatlós T. (59′)

Szakadó esőben, mély talajú pályán inkább a küzdelem mintsem a szép játék volt a jellemző a Rimóc SE és a Nagybátony SC összecsapásán, ahol az első félidőben Oszvald bal oldalról leadott, kitűnő lövése vágódott a hosszú felső sarokba, amire a második játékrész elején Csatlós szerencsés találatával még válaszolni tudott a vendég csapat, ám ezt követően ismét Oszvald következett – ezúttal bal lábbal-  a jobb oldalról lőtt a hosszú felső sarokba.

Óvatos tempóban kezdődött a mérkőzés, a kezdéssel egyidejűleg az eleredő eső nem könnyítette meg a játékosok dolgát, így a sok átadási hiba miatt nem alakult ki folyamatos játék. Az első lehetőség a vendégek előtt adódott, de a bal oldalról beívelt labdát rosszul találta el Bakos, lövése nem találta el a kaput. A vezető találat az első jelentősebb hazai ellentámadást követően a tizenhetedik percben született, Oszvald kapott kitűnő ütemben Ajtaitól átadását, amit egy állítás után a bal oldalról védhetetlenül lőtt a jobb felső sarokba. A vezető találat a hazaiknak kellő önbizalmat adott, hogy megnyugodjanak, ezzel együtt a játék irányítása is a rimóciak kezébe került. Nem sok hiányzott az újabb találat megszerzéséhez sem, Laczkó lövése azonban kissé erőtlennek bizonyult, így Balázs kapufára tudta tolni a támadó lövését. A mérkőzés utolsó mozzanata azonban a lelkes bátonyiaké volt, Csatlós végezhetett el a tizenhatos magasságában a jobb oldalról szabadrúgást, ám életerős lövése a felső lécről pattant vissza a mezőnybe.

A második játékrészre a pálya talaja még jobban átázott, a játék egyre körülményesebbé vált így nem volt jelentős változás a mérkőzés alakulásban. A vendégek a hátrány tudatában egy lapra tettek fel mindent és fáradatlanul rohamozták Csampa kapuját. A kitartás az ötvenkilencedik percben hozta meg a gyümölcsét, amikor is a balról érkező beívelést a hazai védők nem tudták tisztázni, így az némi szerencsével Csatlós fejéről a rimóci kapuba vágódott. Az egyenlítő találat újra nyílttá tette a mérkőzést, azonban nem sokkal később ismét Oszvald rázta meg magát – ezúttal a jobb oldalról, húsz méter távolságból – ballal lőtt Balázs felett a bal felső sarokba. A újabb vezető találatra kissé megélénkült ugyan a mérkőzés, ám a vendégek Csatlósra összpontosuló támadó játékában már nem volt igazi átütő erő, így újabb vendég találat már nem született.

Kategória: Csapat | A közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

 1. Nosztalgiázó szerint:

  Régen egy ilyen meccsen, úgy 40-50 éve, lehetett olyan 400-500 néző és kb ilyen nóták hangoztak el egy-egy gól után:

  Esik eső karikára
  Oszvald Feri jobb (bal) lábára
  Valahány csepp esik rája,
  Annyi áldás szálljon rája!
  Éljen a magyar szabadság!
  Éljen a haza!!!

  Csodálatos két szép gól rúgtál, gratulálok Feri! Csak így tovább!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.