Monthly Archives: április 2017

Nem borult a papírforma a balassagyarmatiak ellen

Megyei I. osztály, 20. forduló

Balassagyarmat-Rimóc 6-0 (2-0)

Vezette: Nagy Bálint (Kalmár Petra, Urbán Viktor)

 

Balassagyarmat: Földi – Illés T., Ficzere, Mboussi, Szandai – Szalánszki (Gaál B., 85’) – Popovics, Bonivárt (Fülöp A., 82’), Mátyás P. (Molnár E., 76’) – Bódis (Klinger, 82’), Langó (Jónás D., 76’). Szakmai igazgató: Kis Károly

Rimóc: Janusek – Laczkó Zs., Benécs, Molnár M., Pásztor – Szita L., Mohácsi, Laczkó L. (Csizmadia, 78’) – Bangó R. (Matyóka, 46’), Kiss, Szita B. Vezetőedző: Mátyás Zsolt.

 

Sárga lap: Ficzere (84’), ill. Bangó R. (29’), Laczkó L. (68’)

Gól: Bonivárt (33’), Illés T. (43’), Langó (50’), Mboussi (73’), Popovics (87’), Fülöp A. (89’)

Jók: Illés T., Bonivárt, Popovics, Langó, ill. Janusek, Molnár M., Laczkó Zs., Benécs

 

A papírformának megfelelően alakult a Balassagyarmat elleni találkozó. A kezdést követően Rimócnak azonnal komoly helyzete akadt, viszont a szerencse nem állt a csapat mellé. Az első félidőben úgy tűnt, ez a mérkőzés nem csak a játékosokon fog múlni, amit az első gól megszületése után borítékolni lehetett. A ’gyarmatiak  a 33. percben- vitatható módon- érvényesítették találatukat, ezzel megszerezve a vezetést.  A 43. percben Illés találatát nem tudta védeni Janusek, így kétgólos hátrányban mentünk a szünetre.  A második félidőt kezdve érezhető volt, hogy a fiúk nagyon akarják a szépítést, de a helyzetekkel nem igazán tudtak bánni. A ziccerek kihagyása bizonytalanná tette játékunkat. Eközben a szerencse a hazaiakhoz pártolt ismét. Az 50. percben már 3 góllal húztak el az otthoniak, viszont helyzet adódott nekünk is bőven, de gólok helyett inkább csak a sárga lapokat gyűjtöttük. A hazaiaknak nem lehetett oka panaszra, még a sérült Bonivártnak sem, akit a mérkőzés alatt kézrátétes gyógyítással hoztak vissza csapattársai a partiba.

A mérkőzés véghajrájában újabb 3 pontot zsebelt be a BSE, így a találkozót 6-0 arányban fújta le a játékvezető.

 

Megjegyzés: A rimóci drukkerek kulturáltabb szurkolását kérjük!

Category: Csapat

Magabiztos győzelem Karancsberény ellen

Megye I. 19. forduló

Rimóc-Karancsberény 4-0 (2-0)

Vezette: Szakal Tamás (Kalmár P., Lukács L.)

Rimóc: Janusek – Mohácsi (Pásztor, 46’), Benécs, Molnár M., Laczkó Zs. – Laczkó L., Rácz I., Szita L. (Csizmadia, 81’), Bangó R. (Kormány, 76’) – Kiss P. (Szép, 65’), Szita B. / Vezetőedző: Mátyás Zsolt

Karancsberény: Miklós V. – Laczkó, Sólyom, Klimasz, Babka – Szőke L., Fodor M. (Fodor Zs., 71’), Simon B., Ferkó, Torák (Kovács B., 53’) – Szőllősi /Játékos-edző: Fodor Zsolt

Sárga lap: Kiss P., Molnár M., ill. Sólyom, Ferkó, Szőke L.

Gól: Szita L. (20’), Szita B. (34’, 90’), Laczkó L. (71’)

Jók: az egész csapat ; Simon B.

 Ősszel idegenben- vitatható módon- vereséget szenvedtünk, most hazai pályán kellett bebizonyítani fejlődésünket. A régi, már jól megszokott puhatolózással vette kezdetét a találkozó, de már ekkor is érezhető volt az itthoniak dominanciája. Nem is kellett sokat várni az első gólra, Szita Levente 20. percben rúgott góljával megszereztük a vezetést. Az ellenfélnek- néhány megmozdulásától eltekintve- esélye sem volt, míg hazai részről újabb találat érte a ’berényiek hálóját. A kétgólos előny némi biztonságérzetet adott.

A térfélcserét követően sem tudott igazán veszélyes lenni a Karancsberény, Januseknek nem akadt sok védeni valója. A második félidőhöz híven, a hazaiak visszavettek a korábban diktált tempóból, érdemi eredmény a mérkőzés utolsó negyed órájáig nem történt. A csapatnak jót tett az utolsó szakaszban történt frissítés- a jó passzok, a helyzetek kihasználásával Laczkó Lénárd megszerezte a rimóciak harmadik találatát. A végeredmény elkönyvelhető volt, de a meccs záróakkordjaként Szita Bence a 90. percben megszerezte második találatát; duplázásával 4-0-s győzelmet aratott a rimóci csapat.

 „A kapufa éle mindig igazságos, mert annak a lövése pattan be, aki a hétköznapokon többet tett a győzelemért”

 

Mátyás Zsolt: „Közepes iramú teljesítménnyel magabiztos győzelmet arattunk. A közönséget kiszolgáltuk, gratulálok a csapatnak.”

Fodor Zsolt: „A győzelmet jobban akaró, és ezért többet tevő hazaiak megérdemelten nyertek.”

Category: Csapat

Harmadik alkalommal került megrendezésre a Vincze Barna Emléktorna

 

Hagyományainkhoz híven harmadik alkalommal rendeztük meg a Vincze Barna Emléktornát, tisztelettel adózva a több évtizedes közösségért, sportért végzett munkájáért.

Az első évben a Rimóc IFI, második évben Lukanénye, ez évben pedig Fülekpüspöki csapata nyerte el a vándorserleget.

A rendezvényt Beszkid János polgármester úr megemlékezésével kezdtük.

Az Emléktornán a SKSE Salgótarján, Fülekpüspöki és Rimóc szenior csapatai körmérkőzéseken, színvonalas, küzdelmes játékkal egymás ellen döntötték el a helyezéseket.

A rendezvény színvonalát, hangulatát emelte:

 • Gizike, Ágota és Mártika – a részünkre hozott finom  süteményekkel,
 • Hédike szervezésben, lebonyolításban való korrekt segítő munkája,
 • Rozika jól elkészített pogácsája és babgulyása.

Ezúton köszönjük segítségüket! Mindezek hozzájárultak a résztvevők elégedett elismeréséhez.

Eredmények:

 • SKSE öregfiúk –     PITE Fülekpüspöki      0-1
 • PITE-Fülekpüspöki –     Rimóc                  2-2      tizenegyesekkel: 3-2
 • Rimóc –     SKSE öregfiúk :                       1-1      tizenegyesekkel: 3-2

 

Végeredmény:

 1. helyezett: PITE- Fülekpüspöki
 2. helyezett: Rimóc
 3. helyezett: SKSE Salgótarján

 

 • Legjobb kapus: Babják Csaba (SKSE-öregfiúk)
 • Legjobb mezőnyjátékos: Komár Gábor (Rimóc)
 • Gólkirály: Strano Jacmenik (PITE-Fülekpüspöki)

 

Holecz Ferenc

Category: Csapat

Jöttünk, láttunk, végül győztünk

Megye I. 18. forduló 2017. 04. 09. 16:30

Héhalom-Rimóc 1-5 (0-3)

Vezette: Gordos Sz. (Telek Á., Szederkényi Cs.)

Héhalom: Farkas F. (Mlinárcsek 64’) – Gyuriska, Sipos, Hadrik, Fekete N. – Bajka (Franka 64’), Fekete M., Meca (Fekete R. 46’), Jónás R. – Varanyeczki P., Lőrincz. Vezetőedző: Károli József.

Rimóc: Janusek – Molnár M., Mohácsi, Benécs, Laczkó Zs. – Szita L. (Pásztor 54’), Rácz I., Kiss P. (Szép 64’), Bangó R. (Kormány R. 72’), Laczkó L. – Szita B. Vezetőedző: Mátyás Zsolt.

Gól: Varanyeczki P. (91’) ; Szita B. (1’, 83’), Bangó R. (11’), Molnár M.(16’), Laczkó L. (51’)

Sárga lap: Hadrik (21’), Jónás (58’), Fekete N. (70’), Fekete R. (87’)

 

Vasárnap délután Héhalomban lépett pályára a rimóci csapat.

Az első játékrész elindítását követően nem tétlenkedtek a mieink, Szita Bence már az első percben a héhalmiak kapujába perdítette a labdát. A gyors előnyszerzés után magabiztosabbá váltak a fiúk, és az egész pályát uralni tudták. Mátyás Zsoltnak, a csapat edzőjének 2 játékosát eltiltás miatt nélkülöznie kellett, de a pályán fennálló csapat egy percre sem éreztette a mérkőzésre látogatókkal az otthon maradt két játékos hiányát. A szurkolók lelkes buzdítása Bangó Rómeóra ösztönzően hatott, a 11. percben találatával újabb gólt könyvelt el a csapat számára. A hazai alakulat még fel sem ocsúdott, amikor Molnár Markó köszönt be Farkasnak, amivel megszerezte a csapat 3. gólját. Ezután volt néhány jó megmozdulás mindkét oldalról, de a legtöbb a kapu fölé, vagy éppen mellé ment. Janusek kiváló formában védett, az otthoniaknak esélyt nem adva arra, hogy a próbálkozásaikat érdemi pontra válthassák. Az első félidő végéig az eredmény nem változott, így 0-3-as előnnyel ment pihenni a rimóci csapat.

A második félidő nehezebben indult számunkra, de a fiúk összehangolt játéka előrevitte a csapatot, a kísérletet az 56. percben Laczkó Lénárd tudta értékesíteni. Az már bizonyos volt, hogy a hazaiak csak nagy szerencsével tudnának szépíteni, a fordítás szóban sem jöhetett. A héhalmiak kapuja többször forgott veszélyben, ám a rimóci oldalon bravúros védések zajlottak. Amikor már megnyerve éreztük a mérkőzést, még egy utolsót odaszúrt Szita Bence az ellenfélnek. A 83. percben az állás 0-5 volt. A csapat és a szurkolók is megnyugodtak, bár a találkozó még nem zajlott le.  A héhalmiak a hosszabbításban kaptak egy utolsó lehetőséget arra, hogy bizonyítsanak, van bennük legalább egy gól. A lehetőséggel jól tudtak élni, a 91. percben Varanyeczki találatával véget ért a mérkőzés.

A találkozót Rimóc nyerte, az eredményjelzőn 1-5 állt… volna, de megelégszünk azzal, hogy papír alapon minden le lett jegyezve.

A győzelemhez kellett a fiúk összehangolt, egységes játéka. A csapat megdolgozott a sikerért, mindenkinek jár a gratuláció.

Jók: Egész csapat.

Category: Csapat

Hazai pályán jobban megy; bravúros mentéssel eldöntetlen lett a Berkenye elleni találkozó

Megye I. 17. forduló

Rimóc SE- Berkenye SE 4-4 (1-1)

Vezette: Kalmár Petra (Gordos Á., Béres)

 Rimóc: Janusek – Molnár M., Benécs, Kuris P. (Mohácsi, 46’), Laczkó Zs. – Rácz I. (Szép, 67’), Szita L., Laczkó L. (Pásztor, 78’) – Kiss P., (Kormány, 62’), Bangó R. (Matyóka, 62’), Szita B. Vezetőedző: Mátyás Zsolt.

Berkenye: Hisbéli – Varga J. (Balázs M., 35’), Mravik, Pápai, Kovács Á. – Rottek, Sági, Rapcsák (Nagy G., 46’) – Greff, Fábri, Monostori (Bőgér, 63’) Vezetőedző: Bodonyi Béla.

Sárga lap: Pásztor (91’) ; Kovács (41’), Pápai (92’)

Piros lap: Matyóka (93’) ; Sági (93’)

Gól: Szita B. (5’, 89’), Laczkó Zs. (71’), Szép (78’), ill. Mravik (24’), Nagy G. (50’), Fábri (52’, 61’)

 

A kezdő sípszó elhangzását követően a mérkőzést kiemelkedően jól kezdte a rimóci csapat. Nem egészen 5 perc elteltével az itthoniak előnyre tettek szert, Szita Bence találatával. Az első félidőben kiváló kapus teljesítményt nyújtó Janusek révén úgy tűnt, a berkenyeieknek nehéz dolguk lesz. Mindkét oldal egyenlő erővel küzdött, ám a helytelen védekezés az itthoni oldalon az ellenfél malmára hajtotta a vizet, a 24. percben egyenlíteni tudott a berkenyei gárda. Helyzetek ezt követően ugyan voltak, ám egyik fél részéről sem lehetett érdemi pontra váltani. A mindkét csapat 1-1 góllal ment a szünetre.A pihenő után a pályára visszatérve Berkenye csapata összeszedettebbnek látszott, jól tudtak sáfárkodni helyzeteikkel. Az 50. percben a vendégek fordítottak, a lemaradás még behozhatónak tűnt. Ekkor jött a feketeleves; 2 perc elteltével újabb találat érte a hazaiak kapuját, ekkor már összedőlni látszott az álom. Az idő telt, a hazaiak elhibázott ziccerei miatt úgy tűnt, hogy egy újabb esetleges győzelmet szalasztunk el, apró hibák miatt.  A 61. percben Fábri góljával óriási csapást mértek a berkenyeiek a hazaiakra. Az állás 1-4 volt. A kapott gólok megfogták a csapatot, már-már lehetetlennek tűnt behozni a lemaradást. A rimóci fiúk ekkor azonban rácáfoltak, Laczkó Zsolt a 71. percben szépített, ezt követte Szép Máté bravúros gólja, ami a 78. percben érte a vendégek kapuját. A nézőtéren a feszültség a tetőfokára hágott, de mindenki abban bízott, van még a csapatban annyi, hogy a mérkőzés eldöntetlen lesz. A mérkőzés eredménye a véghajráig bizonytalan volt, végül a 89. percben Szita Bence feltette az i-re a pontot, második találatával megszerezte a csapat 4. gólját. A rivális klub néhány játékosa ezt nem vette jó néven, a hosszabbítást követően bármit megtettek annak érdekében, hogy a hazaiaknak esélye se legyen a fordításra. A találkozó végkifejlete rendkívül groteszk, ugyanis Szita Bencével szemben szabálytalankodott a berkenyei játékos, Rácz Iván mindezt nem nézte tétlenül és közbelépett, Matyóka Márió pedig „elvitte a balhét”, egy szerencsétlen félreértés miatt őt küldte le piros lappal a játékvezető, a berkenyei Sági Bencével együtt.A találkozó eldöntetlen maradt, a csapatok 4-4 arányban mentek le a pályáról.A rimóci csapat gyakorlatilag a sírból hozta vissza a mérkőzést, méltán jár a gratuláció a csapat minden egyes tagjának.

Jók: egész csapat , illetve Pápai

 

Mátyás Zsolt: “Egy küzdelmes mérkőzésen igazságos eredmény született. Gratulálok a csapatnak, 1:4-ről döntetlenre hoztuk a mérkőzést!”

Bodonyi Béla: “Rendkívül élvezetes, jó iramú mérkőzés volt, mind a két csapat felvállalta a nyílt sisakos támadó játékot. Úgy gondolom, hogy eredmény igazságos lett.”

 

 

 

 

 

 

 

Category: Csapat