Monthly Archives: október 2015

Egyre jobban gyengülünk!!!

Rimóc-Héhalom 1-6 (0-2)

Meglepően sima diadalt könyvelhettek el a jó napot kifogó héhalmiak az alsóházi egyletek erőfelmérőjén. Egy darabig nem igazán lehetett sejteni, hogy ilyen volumenű különbség is kialakulhat a csapatok között, egy ideig a rimóciak is próbálkoztak, végül azonban a lelkes vendégek már a szünetig kétgólos fórra tettek szert. A fordulást követően már abszolút nem ismertek pardont a rakétákat begyújtó látogatók, akik újabbnál-újabb gólokkal terhelték összeroskadó, a lefújásra egy piros lap miatt 10 emberrel maradó riválisuk kapuját, akik ugyan kisebb kozmetikázást tető alá hoztak, ez már különösebben mit sem jelentett, a győztes alakulat a mesterhármasig jutó Varanyeczki vezetésével 6-1-es sikerrel hagyhatta el a pályát.

Összefoglalva: A múlt heti tisztes helytállás után kényszerű személycserék következtében alaposan meggyengültünk. A hazai gárdát akár nagyobb arányban is elintézhette volna a motiváltabb vendégcsapat. Sajnos a csapaton beül végrehajtott szerkezeti változások megbosszulták magukat, minden csapatrészben gyengébb teljesítményt nyújtottunk, így ránk nézve az eredmény hízelgő. Így már csak egy kérdés maradt megválaszolatlanul, hogy: rossz után, lesz-e jobb valamikor???
J. B.

vezette: Magos N. (Kalmár P., Csáky T.)

Rimóc: Gönczi K. – Kuris P., Kőműves T., Csizmadia B., Laczkó Zs. – Árva R., Rónási R. (Bablena Cs. 46.), Bada N., Pásztor B. – Bangó N., Percze R. Vezetőedző: Carvalho Adilson.

Héhalom: Dinka K. – Sipos B., Lőrincz Cs., Hadrik D., Kapás T. – Fekete M. (Makszi M. 34.), Babusa A., Fekete T., Huszár P. (Géczi V. 70.) – Varanyeczki P., Nagy Zs. Vezetőedző: Szilágyi Albert.

Sárga lap: Bablena Cs. ill. Sipos B., Géczi V.

Piros lap: Csizmadia B. (88.-Rimóc)

Gól: Percze R. (81.) ill. Nagy Zs. (13.), Varanyeczki P. (26., 80., 89.), Babusa A. (54.), Huszár P. (63.)

Carvalho Adilson: – Alapesetben még négy-öt játékosra szükségünk lenne, sajnos a fiatalok korábban nem kapták meg a megye egyes bajnoksághoz szükséges képzést, de ezzel kell együtt dolgozni, megyünk tovább, szép lassan araszolunk. Mindent megteszünk azért, hogy változás legyen a rimóci klubnál, az utánpótlásnál. Sajnos a keddi edzésen a legjobb játékosunk bokája eltört, ez sem könnyíti meg helyzetünket… Gyenge színvonalú mérkőzésen vagyunk túl, ellenfelünk nálunk sokkal jobban használta ki lehetőségeit.

Szilágyi Albert: – Végig uraltuk a mérkőzést. Számos helyzetet dolgoztunk ki, szép gólokat lőve, megérdemelten nyertünk a lelkesen játszó Rimóc ellen. Biztató jeleket láttam az összjátékban, de bosszantó hibákat is vétettünk. Remélem, az idegenbeli siker meghozza az önbizalmunkat és a kívánatos küzdőszellemet.

Category: Csapat

Nagy küzdelemben győzött Nőtincs

Nőtincs SE-Rimóc SE 3:0 (1:0)

A hétvégi bajnoki mérkőzésen a tabellán harmadik helyezett Nőtincs csapatához látogatott a rimóci alakulat, így a mérkőzés esélyesének egyértelműen a hazai gárda számított. Míg a vendéglátók az őszi szezonban csupán egy vereséget szenvedtek el, addig a Rimóci csapat formáját keresve az első bajnoki pontok megszerzésére hajtott.

A mérkőzést az esélyeshez méltóan a hazai csapat kezdte jobban, a rutinos támadó Szunter már a tízedik percben megszerezhette volna a vezetést, ám a leheletfinom emelése a bal oldali kapufa külső oldalát találta el. A folytatásban is lendületben maradt a Nőtincsi gárda, de Mócsány vezetésével a vendég védelem rendre hárítani tudott. Azonban a vezető találat megszerzéséhez mégis egy védelmi rövidzárlat kellett, a huszonötödik percben a jobbról elvégzett szögletet követően az ötös sarkán az előrehúzódó Kovács Kristóf maradt egyedül és szép mozdulattal a rövid felsőbe lőtt. A hazaiak nem vesztették el a motivációjukat, a vezető találatot követően is uralták a mérkőzést, többször is kedvező gólszerzési lehetőség adódott az agilisen játszó Hugyecz és Nagy előtt, de a lehetőségeik sorra kimaradtak. A félidő hajrájában még Sirkó előtt adódott hatalmas ziccer, de fejese a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret, majd ismét Szunter percei következtek, aki az egész rimóci védelmet kicselezve addig bonyolította  a gólhelyzetét, hogy öt méterrel a kapu mellé lőtt. A félidő csattanója azonban a vendégek előtt adódhatott volna, Pásztor bal oldalról ívelhetett be szabadrúgás, a Bohony előtt lepattanó labdát a kapus csak kiütni tudta, ám a jól érkező Juhász már csak belepöckölni tudott, így kimaradt a Rimóciak legnagyobb lehetősége.

A második félidőben Pásztort sérülés miatt Percze váltotta, némi átszervezést követően Rónási visszalépett a középpályára, amivel a Rimóciak támadójátéka sokat javult, így már többször is gólszerzési lehetőséget sikerült kialakítani kontratámadásokból Bohony kapujánál. A második félidőre lendületbe jött Bangó többször is jól tartotta meg elől a labdát, rendre csak szabálytalanul tudták szerelni. Egy ilyen helyzetet követően a büntetőterületen belül akasztották Bangót, ám az addig jól dirigáló Szakal játékvezető sípja néma maradt. Néhány perccel később az egyenlítésre ismét hatalmas esély adódott, Rónási cselezte magát tisztára húsz méterre a nőtincsi kaputól, majd kitűnő csavarása  a jobb oldali kapufa belső feléről a mezőnybe pattant vissza. A kapufáról kipattanó labdát azonnal előrevágták a hazai védők, így a fellazult rimóci védelem mellett Szunter törhetett a most debütáló Gönczi kapujára, akit Rácz már csak szabálytalanul tudott megállítani. A jogosan megítélt büntetőt Nagy lőtte magabiztosan a rimóci kapuba. A szépítő találat megszerzésére a félidőben becserélt Percze előtt adódott hatalmas lehetőség, a hazai védő bizonytalanságát kihasználva egyedül törhetett Bohony kapujára, de a lövése a felső lécen csattant. A folytatásban a nézők szórakoztatásáról Szunter gondoskodott még, kitűnő labdaátvételt követően a jobb szélről négy embert is kicselezve védhetetlenül lőtt a bal felső sarokba, megszerezve csapata harmadik találatát és ezzel beállítva  a végeredményt.

A hazai csapat talán a vártnál nehezebben, de megérdemelten tartotta otthon a három pontot főként a kapu előtti jobb helyzetkihasználásának köszönhetően, azonban a mutatott játék alapján a vendégeknek sem kell szégyenkezni. Az elmúlt hetekhez képest a szervezett védekezés és a második félidőben mutatott lendületes támadójáték alapot adhat a jövő heti Héhalom elleni hazai mérkőzésen ahhoz, hogy begyűjtse a csapat ez első győzelmét.

vezette: Szakal T. (Boda V., Szász K.)

Nőtincs: Bohony B. – Kovács K., Schwarcz Z., Németh Á., Dancsó V. – Sirkó J., Nagy B., Molnár M. – Szunter Cs., Hugyecz R., Tabics D. (Csillag D. 83.). Vezetőedző: Eőry Tibor.

Rimóc: Gönczi K. – Laczkó Zs., Mócsány R., Csizmadia B., Rácz I. – Pásztor B. (Percze R. 46.), Árva R., Juhász I., Bangó N. – Rónási R., Bada N. (Deák G. 72.). Vezetőedző: Carvalho Adilson.

Sárga lap: Juhász I., Rácz I.

Gól: Kovács K. (25.), Nagy B. (64.), Szunter Cs. (82.)

Category: Csapat

A kihagyott büntető sokba került Karancslapujtő ellen

Rimóc-Karancslapujtő 0-2 (0-1)

A szezon legjobb kezdését mutatta be a vendéglátó hazai csapat a karancslapujtőiek ellen, az első negyedórában uralva  a játékot több veszélyes helyzetet is kialakított Illefalvi kapuja előtt, de a lehetőségeket sem Laczkó sem Bangó nem tudta gólra váltani. A mérkőzés korai fordulópontja az Árva bukatásáért megítélt büntetőt volt, a végrehajtást magára vállaló Juhász lövése erőtlenre sikeredett, így a vendégek kapusa hárítani tudott. Ezt követően a lapujtőiek fokozatosan átvették az irányítást, sorra veszélyeztették Molnár kapuját, aminek az eredménye egy szögletrúgást követően a vezető találat megszerzése volt az előrehúzódó Miklós révén. A félidő lefújásáig továbbra is a vendégek alakították  a játékot, de csupán helyzetekig jutottak.

A második játékrészben tovább folytatódott a lapujtőiek dominanciája, az egyenlítő találatért hajtó hazaiak szellősebb védekezését többször is kihasználták, számos helyzetet követően Adorján húsz méterről leadott lövése utat talált Molnár kapujába. Az újabb találat birtokában a folytatásban a vendégek csak az eredmény megtartására törekedtek, de a rimóciak így sem tudtak szépíteni, a végeredmény már nem változott.

vezette: Gordos Sz. (Nagy I., Nagy S.)

Rimóc: Molnár J. – Kuris P. (Bada N. 68.), Mócsány R., Juhász I., Csizmadia B. – Árva R., Laczkó Zs., Rácz A. (Pásztor B. 33.), Bangó N. (Kormány R. 62.) – Rónási R. (Percze R. 68.), Bablena Cs. Vezetőedző: Carvalho Adilson.

Karancslapujtő: Illefalvi G. – Ajtai D., Cseh M., Sebó M. (Laczkó Á. 46.), Bozó P. – Miklós M., Zsosa J. (Sánta A. 46.), Racs J., Kovács Á. (Gordos T. 73.) – Adorján Z., Lavaj Z. Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Sárga lap: Bangó N., Bablena Cs. ill. Illefalvi G., Miklós M., Sánta A.

Gól: Miklós M. (25.) Adorján Z. (68.)

Carvalho Adilson: – Elől sokat hibáztunk az első félidőben, ziccereket és egy tizenegyest is kihagytunk. A második játékrészben már gyengén játszottunk, amit az ellenfél ki is használt és így megnyerték a mérkőzést.

Sebestyén Szilárd: – Nehezen lendültünk játékba, volt egy gyenge 15 percünk. Aztán fokozatosan átvettük a mérkőzés irányítását, sok gólhelyzetet dolgoztunk ki. A második félidőben már tetszés szerint dolgoztuk ki a helyzeteket, és akár nagyobb arányban is nyerhettünk volna. Gratulálok a szimpatikus hazai csapatnak és további sok sikert kívánok nekik!

Category: Csapat