Monthly Archives: június 2015

Évzáró közgyűlés

A Rimóci Sport Egyesület vezetősége ezúton meghívja az egyesület játékosait, rendezőket, segítőket a vacsorával egybekötött évzáró közgyűlésére, amely 2015.06.20-án 19:00 kor kerül megrendezésre a sportpálya rendezvénytermében. Az évzáró előtt 17:00-tól a felnőtt és ifjúsági csapatok közötti edzőmérkőzést rendezünk, így a játékosokat 16:30-ra várjuk.

Category: Csapat

Győzelemmel búcsúztattuk veterán csapatkapitányunkat

Palotás – Rimóc 1:2 (0:1)

Befejeződött a 2014/15-ös idény a megyei I. osztályban. Utolsó mérkőzésünk egyben az egyik állandó csapatkapitányunk, Vincze Benjámin búcsúmeccse is volt, aki már korábban jelezte visszavonulási szándékát. Rimóci részről szinte teljes csapattal állhattunk ki (egy fő a támadósorból halaszthatatlan teendő miatt nem tudott jelen lenni). A sereghajtó hazaiak eddig csak egyetlen győzelmet mutattak fel; mégis, mivel 3 pont levonást kaptak büntetésként, így egy 0 pontos csapat legyőzése volt a feladat számunkra.

Mi kezdtük jobban a mérkőzést, a vérszegény és egymással is harcoló palotásiak csak kisebb-nagyobb helyzetecskéig jutottak el, míg mi folyamatosan dolgoztuk ki a veszélyesebbnél veszélyesebb helyzeteket, és egy megadható, jogos 11-es után megszereztük a vezetést; a Pásztor Balázs elleni szabálytalankodásért megítélt büntetőt Laczkó Zsolt magabiztosan értékesítette (0:1). Palotás ezután erősebben támadott az egyenlítésük érdekében, de összjátékukba mindig hiba csúszott, így nem forgott komoly veszélyben kapunk az első játékrészben.

Fordulás után szerettük volna megszerezni a magabiztosabb vezetést jelentő második gólunkat, de az ellenfelünket hoztuk fel; egy középpályán eladott labdából a bizonytalankodó védelmünkre vezették a játékszert a vendéglátók, majd sakk-matt helyzetet kialakítva egyenlítettek (1:1). A hazai gárda durván játszott, előbb Árva Róbertet ütötték arcon, annyira, hogy kényszerű cserét kellett végrehajtanunk, majd a Rácz Iván elleni könyöklés után kisebb csetepaté alakult ki a pályán, de végül kiállítás helyett csak a sárga lapok felmutatása után folytatódott a játék.

A mérkőzésre kilátogató rimóci szurkolók és a kispadon lévők nagy tapsa mellett került sor tízesünk, Vincze Benjámin cseréjére, ebben a tapsban benne volt a köszönet és az elismerés egy hosszú pályafutásért, a rimóci csapat színeiben rúgott sok hasznos és látványos gólért, a rimóci szívért, mellyel számtalanszor vezette ki csapatát a pályára.

Fokoztuk a nyomást a győzelem megszerzése érdekében, csak idő kérdése volt, hogy a fáradó ellenfelünk kapuját mikor vesszük be. A győzelmet jelentő találatot a csereként beálló Bablena szerezte meg; egy kapu előtti kavarodásnál a hazaiak nem tudtak felszabadítani, a támadó a labdát a védelem mozgásával ellentétesen átvéve a hosszú alsóba lőtt (1:2). A megnyugtató előny után is nyomás alatt tartottuk Palotást, nehogy kijöhessenek és kiegyenlítsenek. Továbbra is helyzeteket dolgoztunk ki, rúgtunk egy másik, de meg nem adott gólt, valamint több támadónknak, középpályásunknak is nagy lehetőségei voltak. Ezt a mérkőzést végül nem engedtünk ki a kezünkből, így győzelemmel zártuk a szezont.

Köszönjük a szurkolóknak az egész évi biztatást, drukkolást, a kitartást a sokszor nehéz helyzetünk ellenére! Köszönjük a vezetőség tagjainak, az edzőknek a munkáját, és mindenkinek, aki bármi módon segítette csapatunkat a 2014/15-ös szezonban!

HAJRÁ RIMÓC!

B. A.

Palotás-Rimóc 1-2 (0-1)

vezette: Jele T. (Baranyi T., Kazinczi B.)

Palotás: Uhrin B. – Kocza P., Kotasz E., Csorba Cs., Huszár P. – Jambrich R., ifj. Kotasz T. (Sebestyén S. 46.), Török M., Tóth G. (Vida N. 81.) – Vitányi L., Fekete M. Vezetőedző: id. Kotasz Tibor.

Rimóc: Molnár J. – Kuris P. (Bangó N. 46.), Mócsány R., Váradi G., Csizmadia B. – Laczkó Zs., Rácz I., Árva R. (Ajtai R. 51.), Pásztor B. – Vincze B. (Bablena A. 74.), Kormány R. (Deák G. 81.). Játékos-edző: Árva Róbert.

Sárga lap: ifj. Kotasz T., Jambrich R. ill. Árva R., Pásztor B., Mócsány R., Rácz I.

Gól: Vitányi L. (56.) ill. Laczkó Zs. (19.), Bablena A (80.)

id. Kotasz Tibor: – Egy nyerhető mérkőzést buktunk el a kishitűségünk miatt! Nem hittük el, hogy van keresnivalónk a vendégekkel szemben, pedig úgy is, hogy 5 alapemberünk hiányzott, volt lehetőségünk a győzelemre, de mint olyan sokszor az évben, semmi sem sikerült. Szeretném megköszönni a csapatnak, hogy végigjátszották ezt a szezont, amiben sajnos nem sok örömük volt. Köszönöm a fiúknak, hogy elfogadtak csapat-összeállítónak, és helyenként megfogadták tanácsaimat. Végül a sportegyesület nevében szeretném megköszönni annak a három (!) megmarat szurkolónak, hogy végig kitartottak a csapat mellett. Most pedig itt az alakalom, kérem a megmondóembereket, hogy vegyék kezükbe a Palotás SE sorsát és tegyenek is érte valamit. Köszönöm a lehetőséget és további sok sikert a Palotás csapatának! Mindenkinek kellemes nyarat és pihenést kívánok!

Árva Róbert: – Végre megvan az első győzelem. Egy rossz talajú pályán, sportszerű ellenfél ellen rengeteg helyzetet puskáztunk el ismét. Így saját magunknak tettük nehézzé egy simának tűnő mérkőzést. Ezt a győzelmet szeretnénk felajánlani Vincze Benjaminnak, aki sajnos befejezi az aktív labdarúgást. Sok sikert neki a magánéletben és a munkában. Megint egy nagyszerű labdarúgóval és sportemberrel lesz szegényebb az amúgy is ezer sebből vérző megyei labdarúgásunk.

Category: Csapat

Igazságos döntetlen a hazai búcsúmérkőzésen

Rimóc – Szécsény 1:1 (1:1)

Május utolsó vasárnapján került sor a presztízs mérkőzésnek számító Szécsény elleni meccsre, a „szomszédvári rangadó”-ra, a 25. fordulóban. Nekünk a becsületen felül a három pontra is nagy szükségünk lett volna, hiszen tavasszal még nem nyertünk, csak egy döntetlent tudtunk felmutatni a vereségeken kívül.

Tapogatózó játék folyt az első játékrész elején. Mindkét gárda a klasszikusnak mondható 4-4-2-es felállásban kezdett, ami a biztonságra törekvő csapatok jellemzője. Ellenfelünk rendelkezett két sokat futó előretolt csatárral, akik a védelmi négyesünk elől állandóan elmozogva, visszalépve labdát kértek, és megpróbálták így megbontani a hátsó alakzatot. Mi inkább arra törekedtünk, hogy szemből fogadjuk a támadásaikat, és kontrákat indítsunk a megszerzett labdákból.

Főleg a vendég alakulat dominált, amikor kissé váratlanul megszereztük a vezetést a 15. percben. Egy jobb oldali akciót követően Laczkó nyomult fel egészen a szögletzászlóig, ahol erőszakosan labdát szerzett és tartott több védő gyűrűjében, majd beadására Váradi érkezett jó ütemben. Az ellenfél védői nem számítottak a rimóci hátvéd felfutására, aki a beadott labdát a hosszú alsóba pörgette (1:0). Ezután fokozta a nyomást Szécsény, több veszélyes támadást is vezettek ellenünk, és a 32. percben kiegyenlítettek. Edzőjük hangos utasítására a jobbhátvédjük segítségével kezdték el a támadás szervezését; labdavezetéssel, majd néhány lapos passzal Szabóhoz játszottak, aki lefordulva a hátvédünkről egyedül vezethette Csampa kapujára a játékszert, és sikerült azt a kapus mellett eltennie a hosszúba. A meccs folyamán végig magabiztosan védő hálóőrünk még beleért a labdába, de nem tudta megakadályozni a gólt (1:1).

A második félidőben eleinte egyik gárda sem vállalt túl nagy kockázatot a gólszerzés érdekében. A szünetben és negyed óra elteltével frissítettünk csatár poszton, hogy lekontrázhassuk a folyamatosan támadó vendégeket. Jobbára mezőnyjáték folyt, rengeteg kisebb-nagyobb szabálytalansággal, mindkét csapat széttöredezte ellenfele támadásait. Sokat hallhattuk a bíró sípját, akinek hét sárga lapot és egy pirosat kellett kiosztania. (A heves megyei játékvezetői gárda egyébként korrekt módon vezette a találkozót.) A hajrában a szécsényiek kinyíltak, több életveszélyes ellentámadást vezettünk a kapujukra, amivel eldönthettük volna a három pont sorsát, de ismét bennünk maradt a gól.

A mérkőzésre kilátogató viszonylag nagyszámú nézőközönség egy parázs, felfokozott érzelmi állapotú, küzdelmes meccset láthatott. Igazságos döntetlen született, a csapatok nem bírtak egymással. Mi is győzhettük volna, de a támadásbefejezésekbe az utolsó pillanatokban mindig hiba csúszott. Ez sajnos az egész évben jellemezte játékunkat, és sok pontot hullajtottunk el emiatt (valamint védelmi bizonytalanságokból kapott gólokból), ami a palotási záró mérkőzéstől függetlenül a 13. helyet jelenti csapatunknak a 2014/15-ös évadban.

B. A.

Rimóc-Szécsény 1-1 (1-1)

vezette: Lendvai G. (Rozsnaki G., Györki B.)

Rimóc: Csampa M. – Mócsány R., Váradi G., Kuris P., Bangó N. – Laczkó Zs., Rácz I., Árva R., Pásztor B. (Csizmadia B. 72.) – Kiss P. (Ajtai R. 62.), Vincze B. (Kormány R. 46.). Játékos-edző: Árva Róbert.

Szécsény: Csábi M. – Nagy M., Farkas N., Sztrigán K., Magát A. – Galcsik Sz. (Vereczki B. 63.), Kelecsényi G., Szenográdi P. – Molnár K. (Heizer B. 77.) – Rónási R. (Lehoczki Sz. 71.), Szabó T. (László L. 82.). Játékos-edző: László Lóránd.

Sárga lap: Rácz I., Pásztor B., Bangó N., Laczkó Zs. ill. Galcsik Sz., Lehoczki Sz.

Piros lap: László L. (89.)

Gól: Váradi G. (15.) ill. Szabó T. (32.)

Árva Róbert: – A mai mérkőzésre nem a legjobb előjelekkel készültünk. Szerencsére több sérüléssel bajlódó játékos is tudta vállalni azonban a találkozót. A szép számmal kilátogató nézők egy sportszerű, de nem igazán látványos mérkőzést láthattak. A szécsényi csapat az egész mérkőzés folyamán dominált, de igazi helyzetet nem alakítottak ki. Hősies védekezéssel, nagyszerű kapusteljesítménnyel sikerült egy pontot szerezni a helyi rangadón. Bízunk benne, hogy mindkét csapat jövőre sokkal előkelőbb helyen fog állni a tabellán és egy igazi rangadót tud játszani. Köszönjük a kilátogató nézőknek, hogy utolsó hazai mérkőzésünkön biztatták a csapatot. További sok sikert a szécsényi csapatnak.

László Lóránd: – A mérkőzés folyamán ellenfelünk egyszer találta el a kaput, gól lett. Ettől függetlenül a kiállításom jogos volt, végig reklamáltam és egy lerántás után megkaptam a második sárga kártyát, nincs is ezzel semmi probléma, de ettől függetlenül nem tudok elmenni a játékvezető mellett, szó szerint elcsalta a mérkőzést, a kollégái jelzésére sem akart reagálni a hazai csapat hátvédje a hatodik utánrúgás után is végigtudta játszani a találkozót. Az ilyen gyalázatos játékvezetés után be kellene vezetni náluk is ,,hetekre hónapokra” való eltiltást! A szabályokat minden játéktéren máshogy alkalmazzuk, hogy van ez? Ezért is ilyen a labdarúgásunk, a csókosokat nyomjuk.

Category: Csapat