Monthly Archives: április 2015

Tovább tart a vesszőfutás – vereség Nőtincsen

Nőtincs –Rimóc 6:1 (3:1)

Az edzőváltás után sem sikerült a bravúr, a 2. helyezett Nőtincs otthonában sima vereséget szenvedtünk. A csapat előző trénere, Árva Róbert lemondott a hosszabb vesztes széria után. A vezetőség ideiglenesen Ajtai Róbertre, mint játékos-edzőre bízta a csapat edzéseinek levezénylését, illetve a hétvégi mérkőzésre való felkészülést, csapatösszeállítást. Nőtincs ellen egy az eddigiektől eltérő összeállításban és felfogásban léptünk pályára, és ez időnként megmutatkozott a bátrabb támadásainkban, a tavaszi szezonbeli első gólunkban, azonban egyelőre ez is kevés volt a nagyarányú vereség elkerüléséhez.

Ismét korán hátrányba kerültünk egy (sajnos jogos) büntető után, és az egyik középső védőnk az első félidőben kidőlt egy szerencsétlen ütközés után, növelve az amúgy is sok sérült védőjátékosunk számát. Az ellenfél játszotta szokásos játékát, többnyire lapos passzokkal juttatták fel a labdát az előretolt csatáraiknak, akik azt jól tartották meg, és kezdeményeztek játékot a körülöttük lévőkkel. Fischer és Szunter személyében két olyan támadóval is rendelkeztek, akik egy-egy ellen bármikor meg tudták verni a védőinket, így nagyon nehéz volt számunkra az ellenük való védekezés. A 11-esen kívül egy szemfüles találatot és egy egyéni játékot követő kapura csavarás után már három góllal vezettek az első félidőben. Mi is bátran támadtunk, több ígéretes próbálkozás és gólveszélyes akciónk, kapura lövésünk után végül Rácz Iván a középső harmadban senkitől sem zavartatva ívelhette jó ütemben a védelem mögé a játékszert a szélről bemozgó Laczkó Zsolt felé, akit nem tudtak lereagálni az ellenfél védői és kapusa, így ő megszerezte első tavaszi szezonbeli találatát a csapatnak.

Fordulás után sem változott a játék képe, a támadások tovább folytak mindkét térfélen, de az ellenfél tovább tudta növelni előnyét akciógólokból illetve egy másik, ezúttal igazságtalan büntetőből, míg mi több jó lehetőséget sem tudtunk értékesíteni, bár a tavaszi szezonban az eddigi legbátrabb támadójátékot játszottuk ezen a meccsen. Ha tudnánk javítani a helyzetek kihasználásán, valószínűleg több pontot szereznénk. Ezzel együtt egy jobb csapattól szenvedtünk vereséget.

B. A.

vezette: Jele T. (Boda V., Trubin B.)

Nőtincs: Bohony B. – Szegner P., Schwarcz Z., Németh Á., Dancsó V. (Fodor T. 72.) – Hugyecz R., Krajcsek G., Kovács K. – Fischer Zs., Sirkó J. (Keresztes M. 56.), Szunter Cs. Vezetőedző: Eőry Tibor.

Rimóc: Molnár J. (Csampa M. 78.) – Csizmadia B., Kuris P. (Deák G. 14.), Mócsány R., Árva R. – Laczkó Zs., Rácz I., Kiss I., Pásztor B. – Vincze B. (Ajtai R. 71.), Kormány R. Játékos-edző: Árva Róbert.

Sárga lap: Schwarcz Z., Fischer Zs., Dancsó V. ill. Pásztor B., Mócsány R., Rácz I.

Gól: Fischer Zs. (3., 31.), Szegner P. (35.), Szunter Cs (58., 65., 70.) ill. Laczkó Zs. (38.) ill. Laczkó Zs.

Mindkét alakulat több hiányzóval volt kénytelen ringbe szállni, a hazaiakon viszont nem látszódott meg kulcsjátékosaik hiánya és már az első negyvenöt percben eldöntötték a pontok sorsát. A 3-1-es első félidő után a második játékrészben sem álltak meg a nőtincsiek, és a mesterhármast jegyző Szunter vezetésével a lefújásig hat gólig jutottak. A rimóciaknak ugyan a szépítés még korábban összejött, ezen kívül másnak nem igazán örülhettek. A házigazdák könnyed sikerrel lopództak közelebb az éllovas Somoshoz.

Eőry Tibor: – Elég tartalékosan álltunk fel, négy játékosunk teljesen váratlanul lebetegedett, az ifiből hoztam fel a helyükre négy embert. Ennek ellenére magabiztos, jó játékot mutatott a csapat, a középpályás játékunk kicsit gyengélkedett, hiszen onnan hiányzott az összes meghatározó játékos. Kezdettől fogva irányítottunk, megérdemelten győztünk, gratulálok a csapatnak! Azért is értékesnek tartom az eredményt, mert az alap csapatunkból hatan hiányoztak a sérültekkel együtt.

Árva Róbert: – Gratulálok a Nőtincsnek. Megérdemelten nyertek. További sok sikert kívánok nekik.

Category: Csapat

Csődöt mondott a csapat

Rimóc-Héhalom 0-5 (0-1)

vezette: Szakal T. (Kovács T., Jele T.)

Rimóc: Molnár J. – Kuris P. (Bablena A. 61.), Váradi G. (Vincze B. 35.), Mócsány R., Csizmadia B. (Kormány R. 72.) – Laczkó Zs., Rácz I., Ajtai R., Bangó N. (Árva N. 40.) – Pásztor B., Kiss P. Játékos-edző: Árva Róbert.

Héhalom: Vida M. – Hadrik D., Gerhát V., Andó A., Sipos B. – Szalontai L. (Fekete T. 46.), Juhász J. (Franka B. 82.), Tancsik R., Varanyeczki P. (Mladoniczki D. 56.) – Farkas A., Lőrincz Cs. Vezetőedző: Szilágyi Albert.

Sárga lap: Mócsány R. ill. Hadrik D.

Gól: Juhász J. (16.), Fekete T. (51., 63.), Tancsik R. (61.), Lőrincz Cs. (65.)

Árva Róbert: – Gratulálok a héhalmi csapatnak és további sok sikert kívánok nekik.

Szilágyi Albert: – Szervezetten, jól játszottunk a lelkesen játszó hazaiak ellen. Már az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, de döntő pillanatokban hibáztunk. A második félidőben helyzetek sokaságát dolgoztuk ki, és látványos gólokat lőttünk. Gratulálok a csapatnak és további sok sikert kívánok a hazaiaknak.

Szegény embert az ág is húzza, igaz ez a közmondás a rimóci felnőtt csapatra is a hétvégi hazai héhalom elleni mérkőzésen történtek és a tavaszi szereplés alapján is. Minden adott volt, hogy a tavasz első győzelmét szerezze a csapat, az első negyedórában jól is alakultak a dolgok, eddig még nem látott lelkesen, mezőnyfölényben játszva csak idő kérdése volt, mikor kerül sor az első rimóci találatra. A legnagyobb lehetőség Pásztor Balázs buktatását követően adódott, Szakal játékvezető büntetőt ítélt. Alap esetben ilyenkor az előre kijelölt személy magabiztosan odaáll a labdához és bevágja a bűntetőt, ennek hiányában az önbizalomtól duzzadó csapattagok között kisebb veszekedés kezdődhet, hogy ki végezze el a jutalomrúgást. Sajnos ez rimócon nem fordulhatott elő, az edző nem jelölt meg előzetesen büntetés végrehajtót, a játékosok meg az ítélet kihirdetésekor mind  elsomfordáltak a labdától, nehogy neki kelljen végezni a büntető végrehajtását. Aztán egyvalaki mégis elvállalta, de meg is lett az eredménye az önbizalomhiánynak, a büntető kimaradt, ráadásul az ellenfél egy gyors kontrával húsz másodperccel később már a vezető találatot is feljegyezhette. Hogy a helyzet még kilátástalanabb legyen, előbb lesérült a középhátvéd, aztán a jobbhátvéd, majd még ráadásként az egyik középpályás játékost a mentő vitte el sípcsonttörés gyanúval. Az eredmény nem is lehetett más, mint egy nagy arányú vereség.

Category: Csapat

Ismét magunkat vertük meg?

Rimóc‏ – Pásztó 0:1 (0:1)

Napsütéses idő, hepehupás, göröngyös pálya várta a csapatokat a mérkőzésre. A hazaiak több problémával is küszködtek: Mócsány Roland eltiltás, Laczkó Zsolt, Pásztor Balázs mindketten vállsérülés, Váradi Gábor bokafájás, Bangó Norbert izom- és tavaszi fáradtsággal készült a mérkőzésre. A szűkös keret és a sok gond annyira megnyomta a játékosokat és az edzőt, hogy egész héten csak a problémákról beszélgettek és nem igazán látták ebből a helyzetből a nyerő pozíciót. Ennek ellenére, magunkhoz képest jól kezdtük a mérkőzést. A vendégcsapat térfelén szemre is gyönyörködtető passzokkal kerültünk az ellenfél védelme mögé, amelyből több ígéretes lehetőséget alakítottunk ki, de ezek csak lehetőségek maradtak, mert ezekből igazán gólveszélyt nem jelentettünk a kapura. A pásztóiak is kontratámadásokat vezettek elsősorban a széleken, amelyektől a védelmünk gyakran került zavarba, azonban a befejezést mindig sikerült valakinek megakadályozni. Ilyen hullámzó játék után a 35. percben szabadrúgást rúgott a hazaiak kapujától 20m-re a vendégek játékosa, kapusunk kiütötte a labdát pont az ellenfél csatára elé, amelyet közelről a hálóba rúgott (0:1). A gól szemmel láthatólag megfogta a mieinket. Még tanácstalanabbakká váltunk. Passzolgattunk, magyarázgattunk, de az előrefelé támadójátékunk gyakorlatilag teljesen visszaesett. Szünet után változtattunk az összeállításon, de a cserék sem tudtak semmit hozzátenni a csapat erősödéséhez. Akkor már egy hitehagyott elképzelés nélküli csapat volt a pályán, ami nagyobb labdabirtoklása mellett gyakorlatilag semmi veszélyt nem jelentett az ellenfél kapujára.

Összefoglalva: Ismét kellemetlen vereséget szenvedtünk egy olyan mérkőzésen, ahol a győzelmet nem is, de az 1 pontot megérdemeltük volna. Be lehet bújni a kapusunk hibája mögé, de nem lenne igazságos, mert 3-4 bravúrral kisegítette a csapatát, míg a csatárainknak 5-6 támadásból egyszer sem sikerült a kaput eltalálni. Felvettük egy elvet, hogy mindig a másik a hibás, mi nem. Csapatjáték szempontjából ez nem szerencsés, mint ahogy az sem, ha azt ostoroznánk azt, aki gólhelyzetbe kerül és nem találja el a kaput. Egy biztos nagy gödörbe löktük magunkat, de ebből a gödörből mindent meg kell tenni mindenkinek, hogy kikerüljön a csapat. A héten fokozottan figyeljünk mindenre, mindenki végezze legjobb tudása szerint a munkáját, és készüljön a következő hazai Héhalom elleni mérkőzésre, összefogva sikerülni fog!!!

 J.B.

vezette: Gordos Á. (Varga G., Szederkényi Cs.)

Rimóc: Csampa M. – Kuris P., Váradi G., Csizmadia B., Bangó N. – Laczkó Zs., Rácz I., Ajtai R. (Árva R. 64.), Pásztor B. (Deák G. 77.) – Vincze B. (Bablena A. 64.), Kiss P. (Kormány R. 56.). Játékos-edző: Árva Róbert.

Pásztó: Szeles G. – Dinka K., Ráduly Á., Csépe R., Kapás T. – Miczki M., Molnár B., Csépe P. (Odler D. 83.), Kurcsik G. (Figura G. 65.) – Csépe I. – Szőllősi T. Vezetőedző: Veres László.

Sárga lap: Kurcsik G.

Gól: Szőllősi T. (37.)

Tipikusan egygólos meccset húztak be a pásztóiak. A vendégek szórványosan támadtak, de a rimóciak gyors akcióban is benne volt a veszély. A 37. percben Szőllősi jóvoltából előnnyel a birtokukban mehettek pihenni a pásztóiak, akik a második félidőben akár további gólokat is elérhettek volna, ezt viszont nem tették meg, így izgalmas hajrában volt részük. A házigazdák azonban bármennyire is szerettek volna, nem sikerült egalizálniuk, így a látogatók a lefújásig megtartották vékonyka fórjukat.

Árva Róbert: – Amíg nem rúgunk gólt, addig nem is nyerhetünk. Sajnálom, hogy nem tudtunk győzelmet ajánlani az egy éve elhunyt Vincze Barna emlékére.

Veres László: – A mérkőzésen végig a mi akaratunk érvényesült, ha a második félidő elején adódó ziccereinket nagyobb százalékkal használjuk ki, nagyobb arányú győzelmet is arathattunk volna.

Category: Csapat

Egy korai kiállítás megpecsételte a sorsunkat a listavezető ellen

Somos SE –Rimóc SE 6:0 (1:0)

2015. április 4-én, szombaton került sor a megyei I. osztályban a 17. fordulóra, a bajnokaspiráns Somos elleni idegenbeli találkozónkra. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen ellenfelünk nem veszített még mérkőzést. Ősszel itthon legyőztek minket 1:2 arányban. Palaticzky Szabolcs gárdája azóta nem gyengült, csak erősödött, hiszen a keret felét gyakorlatilag kicserélték, megfiatalították, és heti 4 edzéssel dolgozik a 26 fős kerete. Hazai részről a védelemben Csizmadia nem játszhatott 5 sárgalap után járó eltiltása miatt, az ellenfélnél pedig idősebb rutinos játékosok maradtak ki eltiltás vagy sérülés okán, ám ennek nem volt jelentősége, mint utóbb kiderült.

Védekezésünk remekül működött az első fél órában, többségében jól zártuk a területeket. Ellenfelünk is kezdett idegessé válni, amikor nem sikerült olyan könnyedén gólt rugdosniuk, ahogy azt eltervezték, sőt Pásztor Balázs révén egy jó kiugratást követően mi veszélyeztettük a kapujukat. Támadásban is adódtak kisebb lehetőségeink, előrefelé agresszívebbek és ötletesebbek voltunk, mint a múlt héten Balassagyarmat ellen, sokat küzdöttünk és futottunk.

Ám a sportszerencse is most korán melléjük pártolt. Sajnos egy védelmi megingásunk következtében egy villámgyors csatáruk egyedül vezethette rá a kapura a labdát, egyik középhátvédünk pedig szabálytalanul állította őt meg a 16-oson belül, így a kiállítás sorsára jutott, majd pedig 11-es következett. Kapusunk, Molnár előbb még hárította a lövést, a kipattanót azonban sikerült berúgnia az ítéletvégrehajtónak.

Félidőben tehát 1:0-lal és 10 emberrel vonultunk az öltözőbe. A szünetben megpróbáltuk feldolgozni a történteket, és elhatároztuk, hogy kihozzuk a mérkőzésből, amit lehet, szerkezeti változtatással mentünk ki, hogy esélyt adjunk egy gyorsabb előrefelé való játéknak és esetleges egyenlítésnek. Több meghatározó játékosunk azonban már az öltözőben cserét kért sérülés okán, így nagyon nehéz 2. félidő várt ránk.

Sajnos a 2. gól elég korán jött a 49. percben (egy lesgyanús szituáció utáni szögletből), védekezésünk, tartásunk megingott, ezután már az ellenfél könnyedén érvényesíthette emberfórját, tudás és sebességbeli fölényét. Néhány cserelehetőségünket még kihasználtuk a sérüléssel bajlódó játékosaink kímélése érdekében, így még tovább gyengült csapatunk. Ezután további gólokban mutatkozott meg a Somos fölénye, könnyedén tudtak a védelmünk mögé kerülve gólhelyzeteket kialakítani és további gólokat rúgni. A vége megalázó 6:0 lett javukra. Elől létszámhátrányban is nagyot küzdöttek csatáraink egy becsületgól megszerzése érdekében, de ezen a napon most ez sem jött össze.

Le kellett vonnunk a tanulságot, hogy bár tudunk egységesen, masszívan védekezni és agresszívebben támadni, csapatunk még nem bírja el több meghatározó játékos kiesését, sérülés vagy bármilyen egyéb okból kifolyólag.

Somos-Rimóc 6:0 (1:0)

Rimóc:

Molnár J. – Kuris P., -Váradi G., – Mócsány R., -Bangó N. (Deák G.), – Vincze B., -Pásztor B.(Bablena A.),-Rácz I., Laczkó Zs., -Kiss P.(Árva R.),- Ajtai R. (Kiállítva: Mócsány R., 35.percben)

B.A.

Category: Csapat