Monthly Archives: március 2015

Vitatható góllal kaptunk ki a BSE ellen

Felnőtt csapatunk lejátszotta idei első hazai tétmeccsét vasárnap. Ellenfelünk a fiatalokkal teletűzdelt, lendületes BSE volt, amely az utóbbi időben, dacára a fizikai fölényüknek, gyorsaságuknak, nem aratott nagy gólarányú győzelmeket, viszonylag kevés gólt rúgott és kapott. Izgalmas taktikai csatára volt tehát kilátás, hiszen a három pontért jöttek ők is, támadni kényszerültek, mi pedig legalább egy döntetlent szerettünk volna kicsikarni, esetleg egy-két ellentámadásból meglepni ellenfelünket.

Nagyon szervezetten, fegyelmezetten, és kissé hátravontan védekeztünk, kivárásra és kontrára játszottunk, hiszen a gyors fiatal BSE-játékosok a sebességi fölényüket könnyen gólra válthatták volna, ha túlságosan kinyílunk. Koncentráltabban mentünk ki a pályára, mint a múlt héten, és szem ellőtt tartottuk, hogy az első perctől az utolsó sípszóig végig figyeljünk, tartsuk be a csapattaktikai fegyelemből eredő feladatokat.

Az első félidőben nagyon jól működött a védekezésünk, ellenfelünknek nem hagyva területet és időt a labda feletti uralomra és támadásépítésekre, remekül zártunk, tolódtunk, és elfojtottuk a támadási lehetőségeiket. Több közeli szabadrúgással veszélyeztették kapunkat, hiszen sok taktikai faultot is be kellett vetnünk ellenük, de pontrúgásaik rendre mellé vagy fölé szálltak. Mi a támadásainkban viszont egy kissé vérszegények voltunk, talán túlságosan is tisztelve ellenfelünket kevésbé mertünk támadásokat vezetni, mint amennyire szoktunk és erőnkből tellett volna.

A második félidő játékképe gyakorlatilag az elsőnek másolata volt, egy gól különbséggel. A BSE csapatként semmivel sem volt jobb nálunk, ám egy nagyon lesgyanús szituációt követően és némi szerencsével gólt szerzett a 10. perc tájékán, miután mögénk tudtak kerülni egy jobb oldali akciót követően. Heves vita bontakozott ki a pályán a gól kapcsán, és sajnos a bíró is a mai napon túlszerepelte magát. Gyakori volt a játék hosszú időre való megszakítása és az edzőkkel, szurkolókkal, játékosokkal való vita a játékvezető részéről. Középpályán jól védekeztünk, és próbáltunk ellentámadásokat vezetni, amit a sokat futó, dinamikus gyarmatiak korán megpróbáltak elfojtani, így kevés labda jutott támadóinkhoz.

Sok keménység is jellemezte ma a mezőnyjátékot mindkét oldalt tekintve, aminek az lett a következménye, hogy miután felvágták az egyik szélsőnket, a BSE egyik fiatal játékosa idő előtt mehetett zuhanyozni a második sárga lapját követően. Az ellenfél létszámhátránya az amúgy is nagy egyenlíteni akarásunkra még rátett egy lapáttal, nagyobb erővel rohamoztuk a gyarmati kaput, de sajnos csak szögletre, beadásokra, távolabbi szabadrúgásokra futotta ma. Ők is jól védekeztek csapatként, bár az egy-egy elleni szituációkban gyakorta megverték a játékosaink többüket, és támadásokat tudtunk vezetni a szélen.

A hármas sípszót követően csalódottan, de nem megalázottan jöttünk le a pályáról. Védekezésben sokat fejlődtünk és tanultunk, támadásainkat kellene még veretesebbé tennünk, hogy nagyobb győzelmi eséllyel lépjünk pályára soron következő ellenfeleinkkel szemben.

 B. A.

Rimóc-BSE 0:1

Rimóc: Molnár J.- Kuris P., Mócsány R., Váradi G., Csizmadia B.- Laczkó Zs., Rácz I., Bangó N., Pásztor B. – Ajtai R. (Bablena A.), Kiss P. (Kormány R.).

Category: Csapat

Védekezési hibáinkat kihasználva győzött le minket Cered a tavaszi nyitófordulóban

Nem kezdődött jól számunkra a tavaszi szezon, védelmi megingásainkat kegyetlenül kihasználta az ellenfél. Az átigazolási szezonban jelentősen megerősített Cered rögtön támadólag lépett fel ellenünk, és már az első percben bevették kapunkat. Egy eladott labda után gyorsan kiugratták az ütemtelenül kimozgó védelmünk mögé az egyik támadójukat (kihasználva a keskeny és rövid pályát), aki nem hibázott, és jól helyezett az újonnan igazolt kapusunk hálójába. Az első félidőben főleg Cered dominált. Sajnos mentálisan még nem voltunk ott a mérkőzésen, összeszedetlenek voltunk.

20 perc múlva és a félidő végén szintén az elsőhöz hasonló helyzetből gyakorlatilag mi rúgattunk gólt velük. Néha egy megindulásunk, előreívelt labdánk, kisebb helyzetünk jelezte, hogy nem adjuk fel a mérkőzést, és megpróbálunk visszajönni a meccsbe egy jobb eredmény elérése érdekében.

A szünetben megnyugodtunk a gyorsan bekapott gólok sokkjaitól és megbeszélve néhány szituációt, már összeszedettebben mentünk ki a második félidőre. Olyannyira, hogy több veszélyes támadást is vezettünk a cerediek ellen, sőt gólhelyzeteket is ki tudtunk dolgozni, kapusbravúrt is láthattunk a mi oldalunkon. De ziccert is rontottunk, nagy kapufánk is volt, és egy 11-es gyanús szituáció is, azonban egyet sem sikerült gólra váltanunk, így ezen a délutánon szépítő gól nélkül kellett hazaindulnunk. Ők is veszélyeztettek még minket a második félidőben, de a mérkőzés összképe alapján nem volt sima ceredi győzelem (a 3:0-s végeredmény ellenére), az eredmény nem tükrözi hűen a két csapat tudása közti valós különbséget. Nekünk a védelmi megingásainkból (csapatszinten) és a bekapott góljainkból sokat kellene tanulnunk, hiszen többször olyan hibákat követtünk el, amelyeket komolyabb támadóerővel fellépő csapat hidegvérrel kihasznál.

Sajnos az egész csapat egy kissé indiszponáltan játszott, és mind védekezésben, mind támadásban alulmaradtunk, nem csak hátul, hanem középpályán és elöl a támadósorban is. Kár érte, hiszen több volt bennünk ebben a találkozóban, amit valami miatt nem tudtunk kiadni teljesen magunkból. Készülnünk kell a hazai tavaszi bemutatkozásunkra, és fejben összeszedettebben, koncentráltabban kimennünk a pályára Balassagyarmat ellen.

B.A.

Cered-Rimóc 3:0

Rimóc: Molnár J. – Mócsány R., Kuris P., Váradi G., Bangó N. (Csizmadia B.) – Pásztor B., Rácz I., Ajtai R., Laczkó Zs. – Kormány R. (Vincze B.), Kiss P.

Category: Csapat

Erősen tartalékos csapatunk vereséget szenvedett Bánkon

Bánk –Rimóc SE 5:2 (3:1)

Vezette: Kovács T. (Kalmár P., Holecska A.)

Sajnos nem sikerült megismételnünk a múlt heti Érsekvadkert elleni remek játékukat Bánk ellen a Magyar Kupa 2. fordulójában. Több meghatározó játékosunk is munkahelyi illetve egyéb elfoglaltság miatt nem tudott részt venni a találkozón. Éppen csak hogy meg voltunk 11-en. Többünk sérülten és betegségből lábadozva vállalta a játékot. Sajnos az MLSZ illetékes szervei nem engedték a meccs vasárnapra áthelyezését (amit a bánkiak is kértek egyébként). Ismét olyan összeállításban szerepeltünk kényszerű okokból, amilyenben eddig még sosem.

A mérkőzés elején bekapott gyors három gól ellenére becsülettel küzdöttünk, és próbáltunk visszajönni a meccsbe. Pásztor Balázsnak sikerült egy jobb oldali szép elfutás után a kapus mellett a hosszúba gurítania a labdát az első játékrész közepén. Félidőben 3:1-el fordultunk, és mindent megtettünk, hogy egyenlítsünk, esetleg megfordítsuk a mérkőzést. Egy remek szabadrúgásgólt szerezve ismét Pásztor Bazsi volt eredményes, és 3:2-re feljöttünk. Hajtottunk tovább, de az ellenfél két gyors kontragólt tudott újra rúgni nekünk, így 5:2 lett a vége. Összességében még így sem játszottunk alárendelt szerepet a mezőnyben; egy erősebb összeállításban, ha minden játékosunk ott lett volna, más eredmény születik.

Tanulnunk kell ebből a vereségből is, és folytatni tovább a felkészülést a bajnokságra. A jövő héten elindul a tavaszi szezon, és a megerősített kerettel rendelkező Cered otthonába látogatunk el.

Rimóc: Deák G.- Mócsány R.- Kuris P. -Csizmadia B. -Bablena A. – Árva R. – Bangó N. – Pásztor B.- Kormány R.- Kiss P. –Vincze B.

Category: Csapat

Felszabadult játékkal magabiztos győzelmet szereztünk felkészülési mérkőzésen

Érsekvadkert-Rimóc 0-5

2015. 03. 08., 18 óra. Helyszín: balassagyarmati műfüves pálya.

Reménykeltő és biztató a jövőre nézve az a játék, amelyet csapatunk mutatott a vasárnap esti felkészülési meccsen Érsekvadkert ellen, amelyet a balassagyarmati műfüves pályán játszottuk. Sérülések és egyéb okok miatt csak egy szűk kerettel játszottuk végig a mérkőzést, és jószerivel cserelehetőségünk is alig volt. Okosan, taktikusan játszottunk. Védekezésben masszívnak, határozottnak és összeszedettnek bizonyultunk. Támadásainkat a lendület, az ötletesség, a fiatalos frissesség jellemezte. Elől a fiataljaink bátran vállalkoztak támadásvezetésekre, lövésekre, hátul a védőink rutinosak, határozottak, fegyelmezettek voltak, középpályán kiegyensúlyozottan játszottunk. A mérkőzés végén büszkeséggel mehettünk le a pályáról, hiszen becsületesen dolgoztunk. Végig odatettük magunkat, csakúgy mint a heti edzésmunkánkon is. Csapatként győztünk. Egységesen fellépve, egymást végig kisegítve, biztatva, közösen értük el a sikert. Sok még a tennivalónk, mind a védekezés, mind a támadásvezetések csiszolásában, és helyén kell kezelnünk ezt a jó eredményt. Nem szabad elbíznunk magunkat, de határozottan kijelenthető, hogy sokat fejlődött a csapat játéka, és ezen az úton kell továbbhaladnunk.

B. A.

Érsekvadkert: Szántó Zs. (Ficza N.) – Cserni B. (Szabó Lé.), Keresztes G., Szabó Lá., Gál N. – Terenyei Á., Paulicsek M., Pistyúr Zs., Nagy R., Nagy Á. (Varga Gy. 46.) – ifj. Holman J. (Mácsik L.), Játékos-edző: ifj. Holman József.

Rimóc: Deák G. (Molnár J.) – Csizmadia B., Mócsány R., Váradi G., Kuris P. – Pásztor B., Rácz I., Ajtai R., Laczkó Zs. – Kormány R., Kiss P. Játékos-edző: Árva Róbert.

Gól: Kiss P. (3), Laczkó Zs., Pásztor B.

Category: Csapat

Felkészülési menetrend változás!

2015.03.08.   18:00   Érsekvadkert SE -Rimóc SE (Balassagyarmat műfű)

2015.03.14.   14:30   megyei Magyar Kupa, 2. forduló, Bánk-Rimóc

Category: Csapat

Könnyedén vettük a Magyar Kupa első fordulóját

Ludányhalászi-Rimóc 0-6 (0-3)

vezette: Makovinyi Z. (Szakal T.)

Ludányhalászi: Priska F. – Pityi A., Tiszttartó R., Végh T., Erki P. – Mester G., Demus Z., Végh Gy., Puszta N. – Mosó F., Szeles L.

Rimóc: Molnár J. (Deák G. 46.) – Mócsány R., Kuris P., Váradi G., Bangó N. (Bablena A. 46.) – Rácz I., Ajtai R. (Árva R. 65.), Pásztor B., Laczkó Zs. – Kormány R., Kiss P. (Vincze B. 46.), Játékos-edző: Árva Róbert.

Gól: Kormány R. (2., 31., 83.), Pásztor B. (44., 46.), Vincze B. (61.)

Árva Róbert: ,,Egy rossz talajú pályán, egy sportszerű ellenféllel szemben magabiztos győzelmet arattunk. Rengeteg helyzetet és lehetőséget elpuskáztunk. A végeredmény a hazai csapatra hízelgő. Gratulálok az új játékosoknak a bemutatkozáshoz és a fiatalok lelkes és jó játékához.”

Category: Csapat

Többet hibáztunk, mint az ellenfél

Rimóc-Alsósztregova 2-6 (1-3)
Helyszín: balassagyarmati műfüves pálya.

A kiegyenlített, jó játék ellenére a rimóci csapat védekezésben és támadásban is alulmaradt a támadásait 90%-ban kihasználó szlovák Alsósztregova ellen.

Rimóc: Deák G.- Csizmadia B., Kuris P., Váradi G., Bangó N. – Szép M., Rácz I., Ajtai R., Laczkó Zs. – Pásztor B., Varga G. Csereként lépett pályára: Rácz J., Vincze B., Kiss P., Árva R., Kormány R. Játékos-edző: Árva Róbert.

Gól: Szép M. (2)

Category: Csapat