Monthly Archives: november 2014

Már meccs előtt elbuktuk a találkozót

Ebben a meccsben minden benne volt, ami az őszi “eredménytelenségünket” befolyásolta

 

Rimóc-Berkenye 1-4 (0-3)

Már egy hete kiderült, hogy az állandó csapattagok közül hiányzik Rácz I., Bangó N. (eltiltások), Árva R., Váradi G. (munkahelyi elfoglaltságok), valamint most már több hete a focit pihentető Velki G. Ahelyett hogy ezt a tényt tudomásul vettük volna és megpróbáljuk mentálisan felkészíteni magunkat a mérkőzésre, siránkoztunk, jajgattunk, gyengítettük magunkat, összefoglalva meccs előtt feladtuk. Ennek függvényében egy félidő is elég volt a berkenyeieknek ahhoz, hogy elintézzék az elég gyenge játékrészt produkáló hazaiakat. Az első 45 percben abszolút a vendégek domináltak, ennek köszönhetően pedig némiképp ki is engedhettek a folytatásra. A pauzát követően már a jobbik arcukat mutatták a rimóciak, de a gólok arányát tekintve a lefújásig így sem tudtak közelebb férkőzni riválisukhoz, csak egy kisebb kozmetikázásra volt idejük. 4-1-es sikerrel térhetett haza a Berkenye.

vezette: Babcsán Á. (Trubin B., Kalmár P.)

Rimóc: Csampa M. – Kuris P., Csizmadia B., Mócsány R., Laczkó Zs. – Ajtai R., Hupcsik M., Molnár G. – Vincze B. (Kis I. 46.), Bangó R., Kormány R. Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Berkenye: Hisbéli A. (Czédula P. 46.) – Makkai M. (Monostori L. 71.), Horváth G., Aranyos I., Varga J. – Rottek P., Doman G., Kovács Á., Balázs M. – Mravik N., Varga B. (Rapcsák B. 88.), Játékos-edző: Aranyos Imre.

sárga lap: Csizmadia B., Hupcsik M., Molnár G.

gól: Hupcsik M. (58.) ill. Balázs M. (7., 50.), Mravik N. (35.), Rottek P. (42.)

Sebestyén Szilárd, a Rimóc vezetőedzője: ,,A mérkőzés hűen türközte az elmúlt évet. Az első félidőben gyengén futballoztunk, gólokat ajándékoztunk az ellenfélnek, a második játékrészben egy-két felvillanáson kívül sajnos többre nem futotta. Köszönjük a biztatást szurkolóinknak, akik kitartottak mellettünk, köszönöm a játékosoknak, akik az egész év során a csapat mellett voltak és végigjátszották a bajnokságot, a rimóci sportbarátoknak pedig további sok sikert kívánok!”

Aranyos Imre, a Berkenye játékos-edzője: ,,Megdicsérem a csapatot, az első félidőben a megbeszéltek szerint futballoztunk, ami meg is látszódott az eredményen. A második játékrészben átadtuk a területet az ellenfélnek, majd végül megérdemelt győzelmet arattunk. A rimóci barátainknak sok sikert kívánok a továbbiakban.”

Category: Csapat

Nem mutatott nagy ellenállást Palotás

Rimóc-Palotás 4-0 (2-0)

A mindössze 10 fővel kiálló palotásiak lelkesedésből ismét jelesre vizsgáztak, de gyakorlatilag semmilyen ellenállást nem tudtak kifejteni riválisukkal szemben. A rimóciak a 22. percre már két góllal vezettek, majd több ziccert is elpuskáztak még az első félidőben. A fordulás után egy darabig tartották magukat a látogatók, de az utolsó 20 percre még inkább összeroppantak, ráadásul egy kiállítás miatt 10 emberrel voltak kénytelenek befejezni a találkozót. Összességében a találkozóról elmondható, hogy a hazaiak közepesnél is gyengébb játékkal, biztosan húzták be a számukra kötelező győzelmet.

 

vezette: Trubin B. (Kovács T., Lukács L.)

Rimóc: Csampa M. – Laczkó Zs., Váradi G., Kuris P. (Kormány R. 60.), Bangó N. – Ajtai R., Árva R., Csizmadia B., Hupcsik M. – Bangó R., Vincze B. (Kis I. 46.), Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Palotás: Uhrin B. – Huszár P., Csorba Cs., Fekete N., Jambrich R. – Kotasz G., Fekete M., ifj. Kotasz T., Tóth G. – Sebestyén S. Vezetőedző: Varga Lajos.

sárga lap: Ajtai R., Bangó N. ill. Tóth G.

piros lap: Fekete M. (82.-Palotás)

gól: Hupcsik M. (7.), Vincze B. (22.), Váradi G. (72.), Bangó R. (87.)

Váradi Gábor, a Rimóc játékosa: ,,Minden tiszteletünk a mai napon ellátogató és 10 fővel kiálló palotási csapat előtt, akik becsülettel lejátszották ezt a mai mérkőzést. Gyakorlatilag semmi ellenállást nem tanúsított az ezer sebből vérző vendég csapat. A mai napon a győzelmünk egy percig sem volt kérdéses. A szécsényi mérkőzés a mai napon értékelődött fel. A vendégeknek mielőbbi kilábalást ebből a mély gödörből. Mi pedig készülünk az év utolsó mérkőzésére és bízunk a további jó folytatásban.”

Kotasz Tibor, a Palotás elnök-helyettese:,,Sajnos azt kell, hogy mondjam: elfogytunk a végére. Ami kis csapatunk nem bír el 4 sérültet, valamint olyan hiányzókat, akik vasárnap is dolgoznak. Sajnálom a srácokat, akik mindent megtettek a tisztes helytállásért, de emberhátrányban kezdtünk és még inkább emberhátrányban fejeztük be a mérkőzést. A játékvezető küldőnek üzenem, hogy Trubin sporttárs nem a házi bírónk, úgy hogy három mérkőzés sorozatban elég volt belőle! A szövetségnek gratulálok az értelmetlen, ki tudja mi okból előre hozott tavaszi fordulóhoz! Csak egy észérvet vonultassanak fel mellette és nem forszírozom többet. (Az, hogy rájátszás van, tudták a szezon előtt is! Vagy nem?) Köszönöm a fiuk hozzáállását, mind a felnőtt, mind az ifjúsági csapat részéről! (Már aki megmaradt.)”

Category: Csapat

Ismét megnyertük a rangadót

A nagyobb akarás meghozta  az eredményt

Szécsény VSE- Rimóc SE 0-2 (0-1)

vezette: Boda V. (Katona L., Csáky T.)

Szécsény: Baranyai Z. – Farkas N., Sztrigán K., Cseman G., Magát A. – Galcsik Sz., Szenográdi P., Szekeres J. (Varga G. 52.), Lehoczki Sz. (Bárány M. 62.) – Rónási R. (László L. 66.), Heizer B. (Vereczki B. 52.), Játékos-edző: László Lóránd

Rimóc: Csampa M. – Laczkó Zs., Váradi G., Hupcsik M., Bangó N. – Ajtai R., Árva R., Kiss I., Molnár G. – Bangó R., Vincze B., Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

sárga lap: Heizer B., Lehoczki Sz., László L., Galcsik Sz. ill. Vincze B.

gól: Molnár G. (27.), Vincze B. (58.)

Mindkét csapat számára fontos mérkőzésre került sor a tizenkettedik forduló szomszéd rangadóján, a hazaiakat az előző bajnokságban elszenvedett vereség kijavítása motiválta, míg  a vendég Rimóciaknak a három pont megszerzése jelenthetett némi szépségtapaszt az elmúlt hetek rossz teljesítményét követően.

A találkozót a vendégek kezdték veszélyesebben, míg a Szécsényiek csak távoli átlövésekkel jutottak el Csampa kapujáig, addig Rimóciak több tetszetős ellentámadással jelentettek veszélyt Baranyi kapujára. A legnagyobb lehetőség Kiss előtt adódott, a támadó egyedül vezette  a labdát a szécsényi kapura, de a döntő pillanatban hibázott, majd Bangó Rómeó előtt is hasonló lehetőség adódott, ekkor Farkas közbelépése mentette meg a hazaiakat a góltól. A fokozódó nyomás a huszonhetedik percben érett góllá, ekkor a bal szélen Molnár játszotta át védőjét és erőteljes, rövid sarokba tartó lövését a hazai kapus már nem tudta hárítani.  A félidő hajrájában a Szécsényiek uralták a mezőnyt, ám támadásaik rendre elhaltak  a rimóci tizenhatosnál  a jól záró vendég védők szorításában.

A  szünetet követően sokkal lelkesebb Szécsényiek léptek pályára, ennek eredményeként többször is zavarba hozták a vendégek védelmét, de az igazi átütő erő hiányában jelentős helyzetet még így sem tudtak kialakítani. A mérkőzés fordulópontja  az ötvennyolcadik percben érkezett el, a vendég tizenhatoson belül Árva szerelését a hazaiak  – a szécsényi kemény maggal együtt- vitatták Boda játékvezetőnél, ám ezalatt egy formás támadás végén Vincze szépségdíjas góllal megduplázta  a vezetést. Az újabb találatot követően a hazaiak szakvezetője mindent egy lapra téve átalakított csapatát, időnként már négy csatárral is rohamoztak a  Szécsényiek, de szögletnél és távoli átlövésnél közelebb még ekkor sem jutottak. A mérkőzés hajrájában ismét a Rimóciak jutottak lehetőséghez, Kiss cselezte be magát a büntető területen belülre, de a Szécsényi védelem némi szerencsével menteni tudott.

Összességében elmondható, hogy a nagyobb akarás szervezettséggel és ezúttal kilencven perces koncentrációval párosulva megérdemelt győzelmet eredményezett az ezúttal kevés támadó potenciált bemutató Szécsényiekkel szemben.

László Lóránd, a Szécsény játékos-edzője: ,,Osztályozhatatlan játékvezetés mellett két egyéni hibánkat kihasználta ellenfelünk. Próbáltunk menni előre, de komolyabb helyzetet nem sikerült kidolgozni.”

Váradi Gábor, a Rimóc játékosa: ,,Rangadó! Igen, az volt a javából. Számunkra sajnos nagyon rossz előjelekkel. És mégis nagyszerű végeredménnyel! Az öltözőbe érve 11 játékos várta a vezetőséget. A pályára kiérve minden játékos átérezte mit is jelent ez a helyi rangadó. Minden pályára lépő játékos megtette, amit elvártak tőle a nézők és a vezetők. A mai napon megmutattuk, hogy ezer sebből vérezve is tudunk meglepetést okozni. Mi sokkal többet tettünk a mai győzelemért és ez a végeredményen meg is látszott. A mai napon szép számmal kilátogató nézők egy küzdelmes mérkőzést láthattak és egy nem mindennapi gólt. Véleményem szerint megérdemelt győzelmet arattunk a szécsényi csapat ellen. Lóri barátomnak és csapatának további sok sikert kívánok.”

Category: Csapat

Könnyű győzelmet aratott Karancslapujtő

Rimóc-Karancslapujtő 2-4 (0-3)

vezette: Babcsán Á. (Pap I., Kalmár P.)

Rimóc: Csampa M. – Laczkó Zs., Váradi G., Kuris P., Bangó N. – Ajtai R., Árva R., Rácz I., Molnár G. – Bangó R., Vincze B. (Kis I. 63.), Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Karancslapujtő: Babják Cs. – Danczák A., Cseh M., Laczkó Á. – Racs M. (Sánta A. 85.), Nyerges K., Híves B. (Simon B. 65.), Bozó P. (Kovács Á. 46.) – Kalácska Cs., Lavaj Z. (Szőrös K. 46.), Vezetőedző: Tőzsér Zsolt.

sárga lap: Laczkó Zs., Váradi G., Molnár G., Bangó N. ill. Nyerges K., Híves B., Simon B.

piros lap: Rácz I. (58.-Rimóc) ill. Danczák A. (92.-Karancslapujtő)

gólszerzők: Bangó R. (55.), Molnár G. (67.) ill. Lavaj Z. (3.), Nyerges K. (21.), Racs M. (30.), Szőrös K 59’

Váradi Gábor, a Rimóc játékosa: ,,Sajnos már a elején lerendeztük saját magunknak a mérkőzést. Ehhez kellett egy vitatható büntető a 3. percben, majd több védelmi hiba. Három kapott gól után nehezen tértünk magunkhoz. A mély talajú pályán sportszerű mérkőzést játszott a két csapat, amihez sajnos a játékvezető sporttárs nem tudott felnőni. Természetesen nem bennük keressük a hibát, és tudjuk a mai produkciónk nem igazán volt látványos, sőt… A Karancslapujtő többet tett a győzelemért és megérdemelten vitték el a három pontot. Ezt a mérkőzést el kell felejteni és készülnünk kell a következő helyi rangadóra. A mai játék nagyon kevés lesz a jövő héten és ha ilyen felfogással lépünk pályára, sok jóra nem számíthatunk. Gratulálunk Tőzsér Zsoltnak és csapatának és további sok sikert.”

Tőzsér Zsolt, a Karancslapujtő vezetőedzője: ,,Az első félidőben azt játszottuk, amit megbeszéltünk és el is döntöttük a mérkőzést. A második játékrészben a Rimóc megnehezítette a dolgunkat, de ennek ellenére is magabiztos győzelmet arattunk.”

Category: Csapat