Monthly Archives: május 2014

Visszavágtunk Mátranováknak a kupavereségért

Vincze Benjamin és Bangó Rómeó két-két góljával négyet lőttünk Mátranováknak

Csapatunk ezen a héten Mátranovákra látogatott. Nem titkol szándék volt a pont pontok szerzése, ami a biztos bent maradást jelentette volna. Sajnos az előjelek nem voltak valami biztatóak. több játékos sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot, voltak olyan játékosok aki éppen csak “beestek” a kezdésre. Ennek ellenére jól kezdtük a mérkőzést, igaz az első percekben kisebb káosz volt a védekezésben, de sikerült gyorsan rendezni a sorokat. A novák birtokolta a labdát, de igazi helyzetet nem tudtak kialakítani. Mi elsősorban a kontrákra rendeződtünk be és a tizenharmadik percben Bangó Rómeó góljával megszereztük a vezetést. Sokáig nem örülhettünk a vezetésnek, mert két perccel később -sokak döbbenetére – a játékvezető a hazaiaknak megítélt egy büntetőt, igaz senki nem tudta miért is. A büntetőt Tóth Patrik magabiztosan értékesítette. A hazai egyenlítés megfogta a csapatot és sajnos hamar kaptuk a második gólt is. Félő volt, hogy a csapat összezuhan, de szerencsére nem ez történt. Hamar összeszedte magát a rimóc és ez a támadásokban is meg mutatkozott. A védelem rendre jól zárt és innentől kezdve a hazaiak nem igazán tudták veszélyeztetni Csampa Martin kapuját. A félidőre Bangó Rómeó és Vincze Benjamin góljaival megfordítottuk a mérkőzést.

A második játékrészben szinte az történt amit mi akartunk. Tartottuk a labdát és veszélyes támadásokat vezettünk a kinyíló hazaiak kapujára. Akár több góllal is nyerhettünk volna, de sajnos sorra elpuskáztuk a lehetőségeket. Vincze Benjamin második gólja és egyben csapatunk negyedik gólja végképp megpecsételte a hazaiak sorsát. Végre a győzelem mellett a szép játék és a küzdelem se maradt el. Teljesen megérdemelten hoztuk el a három pontot Mátranovákról. Ezzel a győzelemmel biztossá vált, hogy jövőre is a megye 1-ben indulhatunk. 

V.G.

Mátranovák VSC-Rimóc SE 2:4 (2:3)

2014.05.24 17:00 Mátranovák

vezette: Fekete László (Dobos Attila, Szigetvári Zoltán)

Mátranovák VSC: Zsignár T (Kotroczó Á. 64’).- Nánási J, Szoó B., Bene M. (Pataki L. 74’), Tóth M., – Líber Zs., Szabó G., Tóth P., Ráduly Á., – Pozsár P. (Lakatos P. 38’), Tóth M.,

Rimóc SE: Csampa M., – Laczkó Zs, Gál D., Váradi G., Farkas N., – Árva R., Balázs Gy., Rácz I., Oszvald F., – Vincze B. (Jusztin B., 70’), Bangó R.

Góllövő: Tóth P. 16’, Líber Zs. 18’ illetve Bangó R. 13’, 32’, Vincze B. 33’, 60’

Sága Lap: Nánási J. 75’, Csampa M. 15’, Farkas N. 76’

Piros lap: Ráduly Á. 75’

Category: Csapat

Újabb nagyarányú hazai győzelem az Ifjúsági csapatnál

Rimóc SE – Somos SE

11 – 2 (6 – 0)

Rimóc SE: Erdős Gábor -Csizmadia Bálint, Szeles László, Oláh Ákos (Szoldatics Dávid), Kőműves Tamás (Bene Richárd), Csík Csaba, Bada Norbert (Oláh Bence), Percze Roland, Pásztor Balázs, Balázs Gergő (Rácz Adrián), Kormány Richárd
Sárga lap: Kormány Richárd
Gólszerző: Oláh Ákos, Kőműves Tamás, Bada Norbert, Percze Roland 3, Pásztor Balázs, Csík Csaba, Balázs Gergő, Oláh Bence, Kormány Richárd.
Jók: Egész csapat

10 emberrel felálló vendégcsapat már az első félidőben sem mutatott nagy ellenállást. Kicsit akadozó játékkal is sikerült gólokat szereznünk. A második félidőre a győztesek nyugalmával jöttünk ki, melynek 2 kapott gól lett az eredménye. A kapott gólok fölébresztették a csapatot és ismét elkezdtek játszani. Külön megdicsérném Percze Rolandot, aki 3 góllal járult hozzá a győzelemhez.

Az utóbbi győzelmeknek köszönhetően feljöttünk a 4. helyre, s remélhetőleg ezt a helyezést sikerül megőriznünk a bajnokság végéig. Gratulálok a csapatnak!!!

Category: Csapat

Csak rövid ideig bízhattunk a meglepetésben

Rimóc – Somos 2-4 (2-0)

2014. május 17. 17:00 Rimóc, vezette: Boda V. (Szakal T., Holecska A.)

Ismét szakadó esőben kezdődő mérkőzésen a rossz talaj miatt nem tudott folyamatos játék kialakulni, mindkét csapat sok hibával játszott. A félidő utolsó perceiben a lelkes hazaiak két kitűnő kontrából meglepetésre, kétgólos előnyre tettek szert. A második játékrészben a vendégek magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak, és a rimóci védelmi hibákat kíméletlenül kihasználva megérdemelten szerezték meg a három pontot.

A bajnoki tabella második helyezett Somos SE rimóci vendégszereplésére került sor a huszonhetedik fordulóban. Az őszi mérkőzésen a Somosiak kétgólos győzelmet szereztek, így a hazai találkozón bíztunk a visszavágás vagy a pontszerzés lehetőségében, kiváltképp azért mert a mély talajú pályán vélhetően nem érvényesül a nagyobb tudású somosi csapat fölénye. Az első félidő a várakozásoknak megfelelően vendég fölényt hozott, de a visszazáró rimóciak rendre jól szűrték meg a támadási kísérleteket, igazi komoly gólszerzési lehetőség – egy távoli szabadrúgás és egy Laczkó által bemutatott felszabadítás  kivételével nem adódott a vendégek részéről. A félidő utolsó perceire azonban megélénkült az addigra ellaposodó mérkőzés. Az első nagyobb gólszerzési lehetőség Gál Dénes előtt adódott, huszonöt méterről leadott szabadrúgása lepattanva felgyorsult Puporka előtt, így az majdnem a jobb felső sarokban kötött ki. A lendületbe került rimóciak továbbra is veszélyesen támadtak, egy ellentámadásból Bangó Rómeó kitűnően szöktette a támadáshoz felzárkózó Laczkót, aki a kivetődő Puporka alatt a hosszú sarokba lőtt. Két perccel később újabb találat született, ezúttal egy felívelt labdára a tétovázó  vendég kapus és védő közé Jusztin lépett be jó ütemben és a hosszú sarokba helyezte a labdát. A bajnokesélyes csapat a kétgólos hátrányban teljesen megzavarodott, így Ajtai is betalálhatott volna egy kapu előtti kavarodásban, azonban a támadónk a sárba ragadó labdát nem találta el jól, így két gólos hazai vezetéssel vonultak a csapatok a szünetre.

A második játékrészre a somosiak két cserével érkeztek és némileg átalakították a felállást is. A becserélt Tarlósi és Oroszi új lendületet hozott, így már az első percektől kezdve nyomás alatt tartották Csampa kapuját. Az első vendég találat egy bal oldalról elvégzett szabadrúgást követően született, a beívelt labdát Csampa kapus Oroszi elé ütötte, aki a jobb felsőbe pörgette a labdát. Nem sokkal később egy újabb beívelést előbb még Csampa kapus bravúrral  a felső lécre tornázta ki, ám a mezőnybe visszapattanó labdát Sándor Attila a bal sarokba lőtte. A teljesen letaglózott és az iszapbirkózásban elfáradó rimóciak lelkesedése az erőnléttel együtt fogyott, így a lendületbe került, profik módjára felpörgő vendégek megérezve a hazai csapat gyengeségét tovább fokozták a nyomást, így törvényszerű volt az újabb találat megszerzése is. A bal oldalról elvégzett szögletet Csampa kapus a hosszún érkező Bakos elé öklözte, aki egyből középre lőtte a  labdát és az érkező három – leshelyzetben lévő –  somosi játékos közül Tarlósi testtel sodorta  a hálóba  a labdát. Az esethez hozzá tartozik, hogy az oldalvonalon álló Holecska partjelző tíz méterrel előrébb állt, és feltehetőleg a leshelyzet szabályait sem ismeri! A negyedik találat már csak szépségtapasz volt, az előre ívelt labdát a kimozduló Csampa kapus elvétette, így az érkező Bakosnak nem volt nehéz dolga a kapuba továbbítani a játékszert.  A második félidőben a támadásokra kevésbé koncentráló hazaiak ellenében Puporka  kapusnak csupán kétszer kellett labdába érnie, így a negyedik somosi találatot követő hátralévő tíz percben már – Vincze beállását követően sem  – esély nem  kínálkozott a szépítésre a rimóciak részéről.

Rimóc SE: Csampa M. – Laczkó Zs, Váradi G., Gál D., Farkas N., – Balázs Gy., Árva R., Rácz I., Jusztin B., – Ajtai R., Bangó R. (Vincze B. 81’)

Somos SE: Puporka D.,– Dudás A., Sulcz M., Sándor A., Bata G., – Tari j. (Oroszi I. 46’), Novák J (Tarlósi M. 46’), Balázs A., Bakos B. – Birincsik D., Nagy K.

Gólszerzők: Laczkó Zs. 40’ Jusztin B. 42’ ill. Oroszi I. 59’, Sándor A. 63’, Tarlósi M. 73’, Bakos  B. 79’

Sárga lap: Ajtai R., Laczkó Zs.

Jók: Laczkó Zs., Váradi G., ill. Balázs A., Dudás A., Birincsik D.

Edzői vélemények:

Sebestyén Szilárd: Kapusunk nagyon rossz napot fogott ki és sajnos ez eldöntötte a mérkőzést. Sajnálom a játékosokat, nagyon küzdöttek, de elmaradt a meglepetés!

Almási Dénes: Az első félidőben kicsit lelketlenül játszottunk, de a másodikban jobban bírtuk erővel az iszapbirkózást.

Category: Csapat

Ismét nem tudtunk gólt szerezni Héhalom ellen

Héhalom – Rimóc 1-0 (0-0)

vezette: Bogár G. (Berki A., Szigetvári Z.)

Héhalom: Baranyi G. – Sipos B., Lőrincz Cs., Kovács Zs., Kárpáti L. – Gerhát V. (Zsiga T. 73’), Zsámboki R., Juhász J., Babusa A. – Farkas A., Nagy Zs.

Rimóc SE: Csampa M. – Laczkó Zs., Váradi G., Gál D., Farkas N. – Rácz I., Árva R., Oszvald F., Jusztin B. (Bangó R. 68’), Balázs Gy. (Vincze B. 75’) – Ajtai R.

sárga lap: Juhász J., Kárpáti L. ill. Balázs Gy., Oszvald F.

gól: Lőrincz Cs. (73’)

Kiegyenlített, nagy küzdelmet hozó első félidőben még a hibánkból sem talált fogást rajtunk a hazai csapat, de mi sem rajtuk, pedig nekünk is volt 3-4 ígéretes lehetőségünk. Az első félidei elfogadható játékunk után a másodikat már tompábban kezdtük, illetve nem tudtunk válaszolni a hazai csapat taktikai húzására, amely abból állt hogy az addig középhátvédet játszó Lőrinczet feltolta támadóba a hazai csapat trénere, aki a második helyzetéből be is talált a kapunkba. Ezzel eldöntötte a csapata számára a mérkőzést. Gól után egy kicsit csipkedtük magunkat, de ez csak arra volt elég, hogy két-három lehetőséget kidolgozzunk, mint egész mérkőzés alatt, ezekből most sem találtuk igazán el az ellenfél kapuját, pedig az sem elképzelhetetlen, hogy a hazai csapat kapuját egy mezőnyjátékos védte…

Összefoglalva: tisztességesen tettük a dolgunkat főleg az első félidőben, de a támadójátékunk továbbra sem ütötte meg azt a színvonalat, amelyből gólt, gólokat szerezhettünk volna, így nem maradt más hátra, mint levonni a tanulságokat és gratulálni az ellenfélnek a győzelméhez.

J.B.

Category: Csapat

Mátranovák jobbnak bizonyult a Magyar Kupában

Rimóc SE-Mátranovák VSE 0:3 (0:1) MK

Nem igazán bírtunk ráhangolódni a hétközi kupamérkőzésre és a jobb játékerőt képviselő ellenfelünkre, tapogatózó játék után az első valamirevaló lövésüket „benéztük”. A szünet után rövid időn belül még kétszer eredményesek voltak, ezzel el is döntötték a továbbjutást.

Összefoglalva: Nem voltunk igazán méltó kupaellenfele a sok helyzetet elszórakozó Mátranováknak, talán nálunk ismét Csampa M. bravúrjai és a fiatalok szereplése okozott némi vigaszt. Ha megerősödnének, több edzésre járással, talán jobban lehetne rájuk számítani a jövőben.

J.B.

Rimóci SE
Csampa M. – Gál D. – Árva R. – Farkas N. – Laczkó Zs. – Jusztin B. (53. perc Kormány R.) – Balázs Gy. – Ajtai R. (Kőműves T. 53′) – Vincze B. – Bangó R. – Bangó N. (Csizmadia B. 21′)

Góllövők:
Molnár G. (30′), Tóth P. (48′ és 50′)

Category: Csapat

Megvan az első igazi győzelem hazai pályán tavasszal

Oszvald duplája három pontot ért

Rimóc SE-Nagybátony SC 2:1 (1:0)

2014.05.03 17:00

Vezette: Boda Ákos (Szakal Tamás, Lukács Linda)

Rimóc: Csampa M. – Laczkó Zs., Gál D., Váradi G., Farkas N. (Vincze B. 81′), Mócsány R. – Rácz I., Oszvald F., Jusztin B. (Bangó R. 65′), Balázs Gy. (Bangó N. 75′) – Ajtai R. (Márton D. 92′)

Nagybátony: Balázs D. – Varga Á., Ivánfy B., Mátrai V., Gyura Á. – Gazdag D., Gazdag B., Almási T., Lőrincz D. – Bakos L. (Kovács D. 67′), Csatlós T

sárga lap: Mócsány R., Oszvald F. ill. Gazdag D., Lőrincz D., Gazdag B.

gól: Oszvald F. (17′, 66′) ill. Csatlós T. (59′)

Szakadó esőben, mély talajú pályán inkább a küzdelem mintsem a szép játék volt a jellemző a Rimóc SE és a Nagybátony SC összecsapásán, ahol az első félidőben Oszvald bal oldalról leadott, kitűnő lövése vágódott a hosszú felső sarokba, amire a második játékrész elején Csatlós szerencsés találatával még válaszolni tudott a vendég csapat, ám ezt követően ismét Oszvald következett – ezúttal bal lábbal-  a jobb oldalról lőtt a hosszú felső sarokba.

Óvatos tempóban kezdődött a mérkőzés, a kezdéssel egyidejűleg az eleredő eső nem könnyítette meg a játékosok dolgát, így a sok átadási hiba miatt nem alakult ki folyamatos játék. Az első lehetőség a vendégek előtt adódott, de a bal oldalról beívelt labdát rosszul találta el Bakos, lövése nem találta el a kaput. A vezető találat az első jelentősebb hazai ellentámadást követően a tizenhetedik percben született, Oszvald kapott kitűnő ütemben Ajtaitól átadását, amit egy állítás után a bal oldalról védhetetlenül lőtt a jobb felső sarokba. A vezető találat a hazaiknak kellő önbizalmat adott, hogy megnyugodjanak, ezzel együtt a játék irányítása is a rimóciak kezébe került. Nem sok hiányzott az újabb találat megszerzéséhez sem, Laczkó lövése azonban kissé erőtlennek bizonyult, így Balázs kapufára tudta tolni a támadó lövését. A mérkőzés utolsó mozzanata azonban a lelkes bátonyiaké volt, Csatlós végezhetett el a tizenhatos magasságában a jobb oldalról szabadrúgást, ám életerős lövése a felső lécről pattant vissza a mezőnybe.

A második játékrészre a pálya talaja még jobban átázott, a játék egyre körülményesebbé vált így nem volt jelentős változás a mérkőzés alakulásban. A vendégek a hátrány tudatában egy lapra tettek fel mindent és fáradatlanul rohamozták Csampa kapuját. A kitartás az ötvenkilencedik percben hozta meg a gyümölcsét, amikor is a balról érkező beívelést a hazai védők nem tudták tisztázni, így az némi szerencsével Csatlós fejéről a rimóci kapuba vágódott. Az egyenlítő találat újra nyílttá tette a mérkőzést, azonban nem sokkal később ismét Oszvald rázta meg magát – ezúttal a jobb oldalról, húsz méter távolságból – ballal lőtt Balázs felett a bal felső sarokba. A újabb vezető találatra kissé megélénkült ugyan a mérkőzés, ám a vendégek Csatlósra összpontosuló támadó játékában már nem volt igazi átütő erő, így újabb vendég találat már nem született.

Category: Csapat

Magyar Kupa V. forduló – időpont változás

MLSZ Nógrád Megyei Igazgatóság

Versenybizottsága

S a l g ó t a r j á n

Hat.sz.: VB/h. 208/2013/2014

A Nógrád Megyei Igazgatóság Versenybizottsága versenyügyi eljárás során megtárgyalta a Mátranováki VSC mérkőzés módosítási kérelmét, és – tárgyalás nélkül – meghozta az alábbi

HATÁROZAT – ot

A Nógrád Megyei Igazgatóság Versenybizottsága a 2014. május 01-jére kisorsolt Rimóc SE – Mátranováki VSC Magyar Kupa mérkőzés új időpontjaként 2014. május 07-én 1700 órát határozza meg.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Szabályzatokhoz kapcsolódó díjfizetési rendjének 14.B.15.a. pontja alapján a benyújtott módosítási kérelem után a Mátranováki VSC csapatának 10.000.- Ft eljárási költséget kell fizetni.

A határozat ellen a Labdarúgás Versenyszabályzatának 31.§.5. pontja alapján jogorvoslatnak helye nincs.

I n d o k l á s

A két csapat megállapodott a 2014. május 01-jére kisorsolt Magyar Kupa mérkőzés más időpontban történő lejátszásában. A bejelentést a Versenybizottság elfogadta, és a megállapodás alapján új időpontot állapított meg.

A mérkőzés új időpontját a Versenybizottság a határozati részben foglaltak szerint határozta meg.

Salgótarján, 2014. április 29.

Fodor Ernő s.k.

versenybizottság

elnöke

Category: Csapat

Beragadtunk a sárba Érsekvadkert ellen

Rimóc – Érsekvadkert 0-3 (0-2)

vezette: Szakal T. (Béres K., Kovács T.)

A 24. fordulóban a kiesés ellen küzdő Érsekvadkert csapatát láttuk vendégül. A két csapat eddigi teljesítményét figyelve, a “fogadóirodák” egyértelmű esélylatolgatása után haza győzelmet várhattunk. Egészen eddig az eszmefuttatásig tartott a hazai győzelem lehetősége. A mérkőzés elején látszott, hogy a vendégek jobban alkalmazkodtak a sáros talajhoz. Magasabb sebességi fokozatban játszottak, míg a rimóciak beragadtak a sárba. Lényegében már az első félidőben eldőlt a mérkőzés, ugyanis a vendégek kétszer is mattolták a rimóci védelmet köztük  – a felemás arcát mutató  – Csampa kapust. (0:2)

Egyértelmű és vitathatatlan vadkerti fölény volt jellemző az első félidőre. Több ziccert is kiharcoltak, a két gólon kívül számos helyzet gólt eredményezhetett volna, ha Csampa kapus nem áll a gólvonalon.

A második félidőben a vendégek visszább álltak és így több lehetőséget, területet hagytak a rimóciaknak. Bár küzdöttek becsülettel, dagonyáztak is néhányan, de a vendég háló nem rezzent. Nem úgy a hazai… A vendégek támadója iramodott meg a lassan záró rimóci védők között, a beadást követően a labda elakadt a sárban, és az egy szem vendég támadó – a négy hazai védő és Csampa kapus elől – bepiszkálta a labdát a hazai hálóba. Ez a gól megállná a helyét valamelyik sport csatorna legviccesebb gólok kategóriájában is… (0:3)

Összegezve: Nem játszottunk jól, csak a sarat dagasztottuk nem haladtunk előre. Többen tudásuk alatt játszottak. A vendégek jobban akartak és sokkal többet tettek a győzelemért. Meg is lett az eredménye. Egy verhető ellenfél vitte el ‘simán’ a három pontot Rimócról. Mi lógó fejjel, ők emelt fővel távoztak.

Rimóc: Csampa M. – Laczkó Zs., Váradi G., Gál D. (Farkas N. 46.), Balázs Gy. (Mócsány R. 73.) – Rácz I., Oszvald F., Jusztin B., Árva R. – Vincze B. (Bangó R. 46.), Ajtai R., Vezetőedző: Sebestyén Szilárd

Érsekvadkert: Ficza N. – Keresztes G., Szabó L., Varga M., Nagy Á. (Oravecz R. 68.) – Nagy R., Gréczi P. – Paulicsek M., Varga Gy. (Mácsik L. 75.) – Terenyei Á., Jakus K., Vezetőedző: Holman József

sárga lap: Oszvald F., Balázs Gy. ill. Terenyei Á.

gól: Jakus K. (35.), Paulicsek M. (41., 90.)

Category: Csapat