Monthly Archives: április 2014

„Kiszenvedtük” a továbbjutást

Felsőtold – Rimóc [Magyar Kupa] 1-3 (0-1)

A megyei III. listavezetője ellen léptünk pályára. A könnyűnek ígérkező mérkőzést magunknak tettük nehézzé a lassú, körülményes játékunkkal, rossz helyzetkihasználásunkkal, ami inkább az első félidőt jellemezte. Ennek ellenére rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de csak egyet sikerült értékesíteni, amellyel a félidőben vezettünk 1:0-ra.
A második félidőt, mint már annyiszor álmosan kezdtük. Az ellenfél ébresztett fel egy zúgó kapufával, majd egy góllal egalizálta a mérkőzést. Egyre csak nőtt a tanácstalanság csapatunk részéről és benne volt a levegőben, hogy számunkra egy szégyenteljes eredmény is bekövetkezhet. A tompán játszó csapatunknak frissítés kellett és az ifistáinkkal teletűzdelt kispadunk hozta meg ezt a segítséget. Közülük Kormány játéka volt a legbiztatóbb és ezt két remekre szabott beadással bizonyította is, melyet Oszvald egy remek fordulásgóllal illetve Laczkó egy okos érintéssel értékesített is. Elmentünk egy jót játszani, de sajnos csak szenvedett csapatunk a mérkőzés nagy részében. Nagy pozitívum viszont, hogy a pályára lépő ifistáink jól helytálltak és sok szerepük volt ebben a továbbjutásban. Ez a meccs arra is jó volt, hogy csapatunkat a földön tartsa és gőzerővel felpörgesse az Érsekvadkert elleni hétvégi bajnoki előtt, mert ha csak a mez megy ki a pályára, azért nem kapunk 3 pontot!

Rimóci SE
Csampa M.-Gál D.(Csizmadia B)-Váradi G.-Árva R.(Bangó R)-Farkas N.-Laczkó Zs.-Oszvald F.-Jusztin B-Balázs Gy.(Kormány R.)-Ajtai R.-(Percze R.)-Vincze B.(Kőműves T.)
Góllövők:
Nagy B.- illetve Jusztin B.-Oszvald F.-Laczkó Zs.

 

Category: Csapat

Fontos győzelem Karancskeszi ellen

Karancskeszi SE-Rimóc SE 0:3 (0:2)

Vezette: Bogár Gergő (Varga Gábor, Kurinka Béla)

Karancskeszi SE – Ficsur I.- Ferkó D., Lehoczki Á-, Znamecz N., Stark J., – Somoskői O., Pál G., Bolyós B.(Kdasi Z. 72’), Galbács S., –Mátyus Á. (Budveszel L 46’), Ferhan G.

Rimóc SE –Csampa M., – Gál D., Váradi G., Laczkó Zs., Árva R., – Rácz I., Jusztin B., Oszvald F., Balázs Gy., – Vincze B. (Farkas N. 74’), Ajtai R.

Góllövő: Jusztin B. 2’, 70’, Ajtai R. 27’

Sorozatban három elveszített találkozót követően Karancskeszi ellen megszakadt a rimóci nyeretlenségi sorozat, ezúttal a jobbik formát mutatva Ajtai Róbert és Jusztin Bálint két büntetőből szerzett találatával megérdemelt győzelem született a tabellán nyolcadik helyen álló Karancskeszi ellen.

Már a második percben megszületett a mérkőzés első találata, Oszvald értelmetlen buktatásáért megítélt büntetőt Jusztin magabiztosan váltotta gólra. A korai találat megalapozta  a mérkőzés hangulatát, a hátrányban lévő hazai csapat ennek megfelelően megpróbált minél előbb egyenlíteni. A következő húsz percben a hazaiak mezőnyfölényben játszottak, de csak szögletekig jutottak, Csampa kapuja nem forgott komoly veszélyben. A kitámadó Karancskeszi szellős védelme labdaszerzést követen lehetőséget biztosított az ellentámadásokra, a huszonhetedik percben egy ilyen alkalmat kihasználva Ajtai tudott eredményes lenni, megszerezve ezzel a második vendég találatot. A hazaiak részéről a legnagyobb lehetőség Stark előtt adódott, ám 25 méterről elvégzett szabadrúgása a felső lécen csattant.

A második félidőben továbbra is a küzdelem dominált, többnyire a Karancskeszi uralta  a mezőnyt, de a vendég büntető területnél rendre jól zárt a rimóci védelem. Az első félidőhöz hasonlóan a második játékrészben is egy Stark szabadrúgás jelentette  a legnagyobb lehetőséget a hazai gólszerzésre, de a középre tartó lövést Csampa kitolta a léc alól. A hetvenedik percben ismét a vendégek következtek, egy újabb tetszetős ellentámadást követően Ajtait buktatták a büntetőterületen belül, a megítélt büntetőt ezúttal is Jusztin értékesítette – most azonban némi szerencsével.  A folytatásban mindkét csapaton a fáradtság jelei mutatkoztak, ám még ekkor is több vendég lehetőség adódott, Laczkó lövésénél illetve Árva fejesénél is Ficsur kapusnak kellett mentenie. Az eredmény azonban a  lefújásig már nem változott, a mindvégig motiváltabb Rimóciak a jobb taktikának köszönhetően megérdemelten szerezték meg a győzelemért járó három pontot.

A győzelemmel a rimóci csapat az egy hete elhunyt Vincze Barna emlékének adózott.

Category: Csapat